Jupiter vecka 34

Hej alla härliga Jupiterister,

tack för en superfin första vecka!

 

Lära känna

Att leka och ha roligt tillsammans är ett bra sätt att lära känna varandra på. Förutom namnlekar har sardinburken, burken, femton, kurragömma samt mördaren och detektiven varit populära lekar. När det varit fritt val har flera också valt att spela fotboll och hoppa hopprep.

 

 

 

Framgångsstrategier

I tisdags ägnade vi förmiddagen åt att diskutera framgångsstrategier för lärande. Vi utgick från frågan Hur gör en elev som lär sig mycket? Alla elever funderade först själva samt antecknade sina tankar, sedan delade alla med sig av sina tankar till bordskamraterna varpå varje bord gjorde varsin liten affisch som de sedan delade med sig av till resten av gruppen. Utifrån vad ni kloka Jupiter-elever sa kunde vi enas om några strategier som kan hjälpa alla att lära sig mer.

 

Vi avslutade sedan passet med att alla gjorde sina egna framgångsglasögon med de strategier som just du vill tänka extra på kommande läsår.

 

           

 

 

Baka

 

I onsdags bakade röda gruppen goda bröd som vi alla bjöds på under torsdagens lägerdag. Idag, fredag, bakade sedan gröna gruppen muffins och chokladbollar som vi mumsade på som en trevlig avslutning av veckan. Stort tack till alla Jupiter-elever som bakat så mumsigt till oss alla!

 

 

 

Björnö

Vilken härlig dag vi fick tillsammans på Lilla Sand! Vädret, sällskapet och humöret var på topp och maten smakade förstås extra gott då ni proffsigt lagat till den själva på era stormkök. Vi hade ju redan innan fått en säkerhetsgenomgång i klassrummet och väl på plats gick det finfint att laga till delikata köttbullar och perfekt kokta snabbmakaroner. Tack till Jonas som bjöd på smarriga krabbelurer. Stort tack även till Röd grupp som under fredagen på ett föredömligt sätt diskade alla stormkök!

 

    

 

Till er som ville ha krabbelur-receptet: https://www.dansukker.se/se/recept/krabbelurer.aspx

 

 

Sejtes skatt

Jag kunde ju inte hålla mig från att smyga igång lite svenskundervisning första veckan och detta gjorde vi genom att börja läsa vår  första gemensamma bok, nämligen Sejtes skatt.

Vi började med att undersöka fram- och baksida, innehåll och kartan som finns i början av boken. Sedan gjorde vi en gemensam tankekarta över vad vi kan säga att vi vet om boken redan innan vi har läst den. Efter det läste vi första kapitlet tillsammans innan vi sammanfattade det tillsammans. En majoritet av er elever tyckte att boken var bra och spännande. Jag ser fram emot att fortsätta läsa och arbeta med boken tillsammans mer er!

 

 

 

Viktigt att ta med

 

Efter en varm vecka som avslutades med en del regn kan vi konstatera att vattenflaska, regnjacka och stövlar behöver finnas på skolan. Då vi flera dagar äter sen lunch har det även varit många kurrande magar på förmiddagen, ta gärna med en frukt att äta på rasten.

 

Nästa vecka

Nästa vecka är det ordinarie schema som gäller. Som vanligt är det sovmorgon på måndagar så vi ses igen måndag morgon kl 9.30. Klubben är öppen för er som är inskrivna och behöver omsorg på morgonen.

 

Idrotten är ute första veckorna, se LPP (lokal pedagogisk planering) här på hemsidan:

 

 

Observera att det är bad för båda grupperna på torsdag.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg! Efter en rolig och fartfylld första vecka med många intryck hoppas vi att ni vilar upp er ordentligt.

 

Varma hälsningar,

Anna, Camilla, Catrin och Johanna

 

 

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.