Jupiter vecka 49

Hej alla goa Jupiterister!

Nu närmar vi oss slutet av er första termin på mellanstadiet. Många är trötta och småsjuka men ni kämpar verkligen på ändå, heja er!

Fatimas resa

På mentorstimmen och svenskan har vi arbetat vidare med föreställningen Fatimas resa som vi såg förra veckan. Ni har reflektionsskrivit om er upplevelse av pjäsen, samtalat  i par samt helklass samt resonerat kring tema och framträdande budskap. När vi resonerar tränar vi på att bygga ut våra svar i flera led med hjälp av sambandsord som därför att, på så sätt och det leder till. Vi har också övat på att stärka vårt resonemang med exempel från pjäsen.
Många av er har uttryckt att ni blev berörda av hur ledsen Fatima blev när hennes bästis inte längre ville vara med henne utan började umgås med ett annat gäng. Medan några av er resonerade så att man inte byter kompis menade andra att man kan växa ifrån varandra och börja vara med andra. Oavsett var vi överens om att det är viktigt att vara schysst och prata med varandra, det är inte okej att bara ignorera någon.

Skiljetecken

 

I svenskan har vi, förutom arbetet med Fatimas resa, den här veckan fokuserat på användningen av skiljetecken. Med hjälp av olika gemensamma och individuella övningar har vi tränat på när det ska vara stor bokstav, punkt, utropstecken, frågetecken och kommatecken.

 

Även läsläxan innehåller denna vecka en text skriven helt utan stora bokstäver och skiljetecken. Ditt jobb är att skriva om texten så att den blir rätt. Skriv så snyggt du kan och be gärna en vuxen läsa igenom texten tillsammans med dig.

Hälsning från Jonas

 

“Hej!
Om en vecka är det så dags för lucia! Det blir kul!
De elever som är med i årets Luciakör träffas i musikladan kl 07 på morgonen. Då har man med sig det man behöver men behöver inte vara helt ombytt. Det kommer finnas en kvart till det då.
Gå gärna in och läs nyheten från mig på Schoolsoft om vad ni behöver skicka med. Jag har ljus till alla.
Dessutom har köket har sitt lilla luciafik öppet tidigt på morgonen för föräldrar som skjutsar och vill stanna till själva tåget.
Allt gott och tack för er hjälp!
/Jonas Karlhager”

Hälsning från Klubben:

 

”Torsdag den 19/12 är det julavslutning i Gustavsbergs kyrka. Avslutningen för Storgården börjar 16.00, därav stänger klubben 15.30 denna dag.

Vill du att ditt barn åker med skolans personal till kyrkan behöver du kontakta din mentor senast fredag 13/12.

Hälsningar

Klubben och mentorer åk 4-6”

 

Blänkare

 

13/12 Luciafirande 8.00 i Amfiteatern. Ta med underlag att sitta på!

18/12 Jullunch under skoltid.

19/12. Avslutning i kyrkan 16.00-16.45.

 

Trevlig helg!

/Anna, Camilla, Catrin och Johanna

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.