Jupiter veckobrev v. 13.

Hej alla på Jupiter!

Föräldramötet 30/3:

I onsdagskväll hade vi ett trevligt föräldramöte som inleddes med att vi tittade på Jupiters elevutställning med bland annat Lemshagabygget som eleverna gjort på tekniken, självporträtt från bilden och egentillverkade Harry Potter-spel från svenskan.

Vi delgav en del information. Om ni missade mötet eller vill uppdatera er hittar ni presentationen via länken här:

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vQ777OEIF_IyaeicbTF4caiGdSKP1ZE8NUATgZ6SPe5eYBccc2a4gibhBOlNwXprTVh7BgV0Y-DT20p/pub?start=true&loop=true&delayms=5000

Vårdnadshavarna fick ett uppdrag av ugglan Hedwig att tillsammans diskutera barnens internetanvändning och redovisade sedan sina kloka slutsatser.

Frågan kom upp om var ni hittar information och att vi lägger ut information, barnens arbetsuppgifter, instuderingsfrågor och glosor på olika ställen. Vi tar till oss kritiken och kommer att samtala om hur vi kan göra lika framöver. PUG arbetar mot en mer samlad informationskanal.

Ämnen:

Svenska: Brädspelen och två Memory har eleverna arbetat med i grupper. Alla har deltagit aktivt och varit kreativa när de skapat sina spel. Eleverna kommer att spela varandras spel och därefter ge poäng i 6 kategorier där de fördelar siffrorna 1,2 3 4, 5, 6  i kategorierna om spelet är : roligt, lärorikt, spännande, kreativt , välarbetat och Harry Potter inspirerat.

Läsutmaning:Vi har en läsutmaning där eleverna ska läsa en kvart om dagen och den avslutas den 22.4 och har vi då klarat målet och vinner ett skolgårdsdisco och nya böcker till biblioteket för 10 000 kronor.

NO: Vi arbetar på med människokroppen och eleverna skriver faktatexter som de sedan formulerar egna frågor till och sedan spelar in Fråga Doktorn. Tyvärr kom inte föräldrarna in på QR koderna men det var för att vi glömt markera att alla som har länken ska kunna se den, jag kan inte lägga QR koder i veckobrevet för då blir de offentliga men jag kan lägga ut dem på schoolsoft och det gör jag när vi är klara med arbetsområdet.

I SO är vi inne på slutspurten om kristendomen, prov fredag V14 instuderingsfrågor hittar ni på schoolsoft.

Idrotten kommer oftast att ha ute idrott efter påsk.

I matematik arbetar eleverna i sin nya Singma bok

Engelska är det läxa onsdag till onsdag.

I bilden arbetar vi med färglära, målar färgcirklar och blandar färger och nyanser.

Raster: Vi har tagit ett gemensamt tag om Storgårdens raster med extra rastvärdstid där alla lärare är ute en extra halvtimme förutom sin ordinarie rastschema. Vi har även sett över rastlådor och presenterat aktiviteter och lekar.

Kommande händelser:

Nästa fredag den 8.4 har vi spexfredag på elevernas intiativ och då får eleverna gärna klä sig så färgglatt som möjligt.

Föräldrakoordinator Linda önskar att bli avlöst till hösten.

Från och med hösten 2022 har vi utsedda klassföräldrar och vi börjar med de 6 översta i grön respektive röds klasslista.

Info från klubben:

Torsdag 14/4 stänger Klubben 15:00

Fredag 15/4 är Klubben stängt pga röd dag.

Trevlig helg alla familjer!

/Team Jupiter Karin, Agneta, Åsa, Ulrika & Krister

 

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.