Jupiter veckobrev v.17

Hej alla härliga Jupiterfamiljer!

 

Veckan som gick har vi gjort många olika saker i Jupiter. Uteidrott och uterast är härligt i sol men kräver i regn bra kläder för väder! Se gärna över vad som behöver fyllas på och vad som kan tas hem i hallen – för den är fylld av saker som hamnar på golvet och riskerar att försvinna eller gå sönder. Extra strumpor, underkläder, mjukisbyxor och en t-shirt är toppen om alla har – funkar dessutom som gympakläder om man råkar glömma.

 

Matteprov

På onsdagen hade vi för första gången ett riktigt matteprov med flera olika nivåer på uppgifterna. Eleverna genomförde detta mycket ambitiöst och bra och det bådar gott för resultaten. Viktigt att tänka på är att allt vi gör är träning – resultaten just nu är träning för att kunna utvecklas, veta vad som krävs och kunna sträva högre längre fram. Så fokus låg på att utmana sig själv och kämpa och inte nöja sig med att vara “snabbt klar”.

 

Lägerskolan – lite bilder o korta positiva kommentarer

Vi avslutade veckan med en mycket lyckad lägerskola på Lemshaga Scoutstuga. Eleverna började med att hjälptas åt med att bära packningen drygt en km och sedan fortsatte vi i den positiva andan med samarbete, hjälpsamhet, skratt, utelekar, upptäcktsfärder i vår vackra skärgårdsmiljö, matlagning, täljövning, övernattning som packade sardiner i burk, lite sömn och sedan mera lekar och mys.

            

Lägerskolan hade inte gått att genomföra utan alla hjälpande föräldrar. STORT VARMT TACK till er alla – litet som stort. Extra tack till bullbakarna, vedfixarna, handlarna och städarna som kämpade och bidrog lite mer dolt och lite mindre socialt. <3<3<3

Några av elevernas positiva utvärderingskommentarer:

“Det bästa var att alla i hela klassen var med”

“Det var jätteroligt med disco”

“God och bra mat!”

“Det var jättekul att tälja med kniv”

“Det var bra med olika grupper som gjorde olika saker”

“Det var bra att vi grillade marshmallows och gjorde S´mores”

“Det var bra att vi hade så många lekar och aktiviteter. Man hade inte tråkigt en enda sekund!”

“Det var kul att så många sov kvar”

“Kul och gott med efterrätt lagad på eld”

“Fantastiskt god mat. Tack för all tid ni lagt ner på det här. Ni försökte göra det kul och ni har verkligen lyckats”

“Det var väldigt roligt att vi fick vara ute så mycket”

“Jätteroligt” “Bra sängar och sovplatser” “Gott med snacks och godis” “Roliga lekar”

Vi kommer att prata om förbättringsförslag kommande vecka men gick hem glada, nöjda och trötta på fredagen. Vi har också lärt oss några nya ord – lägerbål är både lägereld och lyxig bål med hallon och bubblor i 🙂 Toa-stjärn kan man laga varma mackor i 🙂

 

För de som blev mer lägersugna tipsar vi om “Sports Heart Camp” här på Ingarö i början av augusti – se http://www.sportsheart.se/ – eller om det är både läger och friluftsliv som intresserar så tipsar vi om att ta kontakt med Ingarö sjöscouter – http://ingaro.scout.se/, eller Värmdös sjöscouter –  http://varmdo.scout.se/.

 

Veckan som kommer:

Måndag: 1:a maj – lovdag

Tisdag: Svenskaprov i läsförståelse, röd har idrott

Torsdag: Ta med tång, mejsel – se schoolsoft

Fredag: Naturhistoriska Riksmuseet

Vi besöker utställningarna “Djuret människan” – och får en guidad visning med uppdrag och “Natur i Sverige” samt även en stunds fritt utforskande. Medföljande förälder är ett plus! Hör av er ni som kan och vill! Samling 8.20, medtag plastlåda med lock och bestick samt vattenflaska och gärna en frukt. Vi hämtar pastasallad som skolan ordnar. Bussen går sedan 8.54. Åter ca 14.00.

 

Kommande:

Skolans dag 10/5 kl 13 – 16 Alla föräldrar och syskonvälkomnas att besöka skolan och ta del av vår verksamhet. Ta med din mobiltelefon med internetuppkoppling…

Måndag 15/5 Studiedag

3 kommentarer

  • Carin Kamsvåg säger:

    Jättemysigt att få hänga med några timmar i scoutstugan, fullt ös med glada spralliga barn. Stort tack oxå till er lärare för att ni höll i detta!!!

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']