Jupiter veckobrev v.34

Nu är vi verkligen igång – vilket härligt gäng årets Jupiter är!

Vi har under veckan arbetat mycket med att lära känna varandra, träna samarbete, sätta lite olika rutiner på plats och få alla att känna sig välkomnade och betydelsefulla i klasserna.

Vi inledde veckan med “Skolgodis” – en påse symboliska saker som skulle visa vägen för det kommande året. Eleverna fick sedan prata ihop sig om vad de olika sakerna kunde betyda. Bland annat innehöll påsen: ett gem för att binda oss samman, vara kompisar. En penna för att kunna skriva sina idéer. Ett plåster för att vara rädda om varandra. En plopp för att kunskaperna ska “ploppa fram” när man behöver dem. Ett snöre för att knyta ihop säcken, lyckas göra klart – och knyta vänskapsband.

Resten av veckan har vi dekorerat klassrummet med namn- och skåpskyltar, gjort vimplar med mål för terminen, pratat allemansrätt, lekt lekar, spelat sommarlovsbingo samt låtit eleverna planera lägerdagarnas innehåll i respektive mentorsgrupp.

Veckan avslutades i solen invid Våtängsträsket med pigga glada samarbetsvilliga barn som lagade Pasta Carbonara på stormkök och trots en del väntan uppträdde fantastiskt hjälpsamt och positivt. Heja Jupiter!

Jupiter gungar Jupiter skolgodis Jupiter samarbetar

Jupiter vid sjön jupiter balanserar

Jupiter lagar mat Jupiter hittar skelett

Nästa vecka går vi enligt schema hela veckan förutom på onsdagen, som blir vår lägerdag nr 2:

Vi åker buss till ett nytt spännande utflyktsmål där vi kommer att fortsätta träna samarbete och skapa gemenskap. Skolan fixar lunch. Vi kommer även att ta ett badstopp på hemvägen där de som vill får plaska och bada till midjan med en deltagande pedagog. Om någon förälder vill komma med är ni välkomna. Hör isåfall av er till Malin. Först till kvarn… 🙂 Avfärd 8.20, hemkomst före 15.

Eleverna behöver: bra oömma kläder för sport och väder, bra skor att gå i, plastlåda med lock i en plastpåse, bestick, stor fylld vattenflaska, en frukt eller två, samt badkläder för den som vill och får.

Bra att ha hela veckan är en bra bok för tyst läsning, ett ombyte att lägga i lådan samt hörlurar om man har extra hemma.

Kommande:

Skolfotografering fredag 2/9

Utvecklingssamtalsdag 5/9 (0,5 studiedag + 0,5 ledig dag för eleven) och på em 7/9. Ni kan boka in eran tider via Schoolsoft från och med måndag em. Se även Schoolsoft för hur ni kan förbereda er innan samtalen. Varmt välkomna!

Tyvärr har vi inte hunnit gå igenom alla inlämnade papper ännu vilket gör att vi ber om ursäkt för eventuella tokigheter i fotona ovan. Hör av er till Malin isåfall – så fixar vi det. Vi hoppas på “en gång – ingen gång”.

Varma hälsningar Ayla, Julia och Malin

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']