Jupiter veckobrev v.8

Hej alla Jupiterfamiljer!

Vi har idag avslutat veckan med massor av fina insatser, schackspel, fantastiska Sverigebroschyrer och önskat varandra ett trevligt sportlov med härliga kramar!

Tack för era positiva insatser på föräldramötet i veckan. Härliga barn faller inte långt från träden! En kort resumé kommer på schoolsoft.

Skridskoåkning med överlevare

I måndags åkte vi skridskor på Lemshagasjön och Jupiters pigga elever upptäckte tillsammans hur roligt det kan vara att träna livräddning, leka lekar, åka länge och sedan skönt kunna gå snabbt in i värmen. Krister utbildade även barnen lite om naturis och ställen man ska akta sig för.

  

Matematik – digital geometri

På matten har vi inlett ett digitalt sketchup-projekt kring drömhus som vi sedan avser att räkna på och bygga i kartong. Om någon av er föräldrar är arkitekt, husbyggare eller liknande så är ni hjärtligt välkomna att komma och berätta i skolan om ert arbete. Det vore toppen! Hör av er till Malin!

NO/Tk – experimentera mera!

Nu har vi avslutat arbetet om luft och pappersflygplan med labrapportinlämning och självskattning i en bedömningsmatris. Det var en tuff uppgift för många som väckte många bra diskussioner och arbetsinsatser in i det sista. Berätta gärna om det hemma. Vi har även genomfört en laboration “Implosion av aluminiumburk” – på ett lugnt och säkert sätt som gav mersmak. Det är fantastiskt roligt att ta del av intresset och glädjen eleverna visar när får ta på en riktig labrock och experimentera.

Smått och gott

Fortsätta gärna samla batterier – vi är nu uppe i dryga 70 kg och har inte hunnit väga alla! Det kommer att gå lämna in på Clas Ohlson från 0315.

För er som är i krokarna på lovet – missa inte att Lillsved erbjuder spännande sportlovsaktiviteter. http://www.sportlovet.com/

 

Läxor under lovet:

4S – Sporta, Skratta, Schacka en vän/förälder och Svenskläsa en bra bok. Läsprotokoll har Ayla delat ut.

 

Kommande:

v.9 Sportlov

v.10  måndag 6/3 Skridsko. Antingen på Lemshagasjön eller på Ekvallen – beroende på före.

14/3 tisdag Schackfyran – Heldag i Globens annex – Vincent Ws mamma Maria och Vanessas mamma Angela följer med tillsammans med Julia, Victor och Malin

16/3 Problemlösningstävling i matematik – Kängurun 2017

 

Må så gott! /Julia, Ayla, Victor och Malin

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']