Jupiter v.35

 

 

Vilken fantastisk start på terminen det har varit, en riktig kanon-start helt enkelt! Det tackar vi pedagoger för!

Veckan bestod av schema-brytande dagar där varje dag präglats av olika gruppstärkande teman. Dessa dagar har varit så himla värdefulla, barnen har fått lära känna varandra som ny grupp med hjälp av massa spännande aktiviteter. Vi pedagoger har också fått lära känna era barn dessa dagar och jag måste bara uttrycka vilken fantastisk grupp detta är! Hela veckan har bestått av en mängd glädje och skratt samt lärorika situationer. Vi ser verkligen fram emot att lotsa dem genom livet nästkommande tre år 🙂

 

 

 

Hur lång tid måste man vänta innan man får bada, efter man ätit lunch? 😉

 

 

 

 

 

Veckan har präglats av olika gruppstärkande tema-dagar.

 

Måndag – ”Vem jag är”

…Innan vi började veckans tema skulle vi dock utvärdera och städa efter föregående…Hos Åsa utvärderade vi vår första vecka och hos mig Andreas så rengjorde vi våra stormkök. Måste säga att de aldrig har varit så rena som nu:)

 

 

Den fortsatta dag fokuserades på oss själva. Vem är jag och hur lär jag mig saker på bästa sätt? Vi började med att göra en egen presentation om oss själva. Därefter hade vi pedagoger en superspännande idé om att vi skulle genomföra en ”speed-dejting event”. Det är en sån där typisk idé som på pappret låter fantastiskt, men som i själva utförandet inte blev direkt…låt oss säga..helt perfekt..haha.. En form av organiserat kaos med massor av skratt, och tror nog att det var vi pedagoger som skrattade mest:)

 

 

 

I klassrummen finns våra presentationer att läsa:

 

 

 

Tisdag – Utflykt till Södersved

Den fantastiska utflyktsdagen och vilken härlig dag vi fick tillsammans. Vi badade och lekte, åt och drack och myste rejält tillsammans. Det är otroligt hur snabbt det har gått att få en fin sammanhållning i gruppen. Att vi fått nya härliga tillskott med nya elever var knappast något som någon tänkte på. Vi var alla en hel enhet och alla lekte med alla. Så härligt att se!

 

 

På vägen dit stötte vi på en liten snok, de två gula fläckarna i ”nacken” urskiljer den från en huggorm…

 

Utöver badande, så spelades det kubb, krocket, fotboll och volleyboll…

 

Cissi hade med sig en mycket uppskattad färgglad fallskärm som barnen kunde leka med…

 

 

 

 

 

 

 

Onsdag – ”En bra vän”

 

Massage

Under onsdagen hade vi massage i båda grupperna. Detta är något som eleverna är vana vid sedan tidigare på Lemshaga. De nya eleverna fick skolas in på ett fint sätt. Jag (Cissi) ledde övningen då eleverna gav varandra massage på axlar och rygg enligt en speciell form. Strukturen är mycket viktig för att alla ska känna sig trygga. Först börjar man med att fråga: Får jag massera dig? I slutet säger den som masserar: Tack för att jag fick massera dig och ger en uppåt-puff (säger en uppmuntrande sak). Flera nya elever berättade att de gillade övningen som ger ett speciellt lugn i klassen.
M v h Cissi

Vänskapsblomma

En annan del i denna temadag handlade om hur vi kan vara en bra vän till varandra. Tillsammans diskuterade vi hur en bra vän kan vara och hur man konkret kan visa det. Våra genomtänkta tankar kan ni även här se uppsatta i klassrummen i form av vänskapsblommor.

Hur jag kan utvecklas

..blev en annan diskussion under dagen. Vi vet hur en bra vän ska vara och hur vi kan peppa varandra men hur kan man peppa sig själv? Hur kan vi utvecklas och lära oss nya saker på bästa sätt? Vilket ”mindset” kan vi ha för att lyckas utefter vår fulla potential? En fantastisk fråga vi fick från en elev var ”vad har det här att göra med vänskap?” Och till svar fick eleven, av en annan elev utan inblandning av pedagog, att ”så klart det hör ihop, om man inte kan peppa sig själv hur kan man då peppa andra?”

Torsdag – ”Tillsammans som grupp”

Här fokusrade vi på gruppen. Tillsammans byggde vi en hinderbana som vi sedan tog oss igenom.

 

 

 

”En trygg mötesplats med ett kreativt lärande som förändrar världen”

 

 

Fredag – ”iPad-dag”

Så efterlängtat av eleverna..ÄNTLIGEN IPAD!!!!

 

 

Övrig information:

 

Välkommen till Idrott och Hälsa läsåret 2020-2021

Hej och välkomna både ”gamla” och ”nya”efter ett långt sommarlov!

Det var härligt att starta terminen med en Ut och njut dag på Björnö. Ni samverkade jätte bra med er grupp och klarade matuppdraget galant. Det smakade såååå bra! var mångas kommentar:). 

Nu startar vi upp hösten 2020 och här kommer lite kort information om Idrott och Hälsa åk 4.

Du kommer att ha två idrottslektioner i veckan ( 45 min/lekt). Dina lektioner är på måndagar och fredagar.

Vi startar med uteperiod fram till vecka 40. Det kommer att bli en stor variation på aktiviteter. Lek, friidrott, styrka, orientering, bollekar mm.

På måndag kommer vi att starta ute och vi byter om och duschar efter lektionen. Klä dig efter vädret och jag rekommenderar gympaskor:). En vattenflaska kan oxå vara bra så här i början av höstterminen. 

Det ska bli jätte kul att ses! Gympahälsningar Gottis

 

 

 

Hämtning & Lämning

Vi vill påminna om att hämtning och lämning sker utomhus, alltså att inga föräldrar/övriga vuxna får befinna sig inne i våra lokaler.
Hälsningar
/Fritids

Öppet hus på Värmdö Kulturskola

 

 

 

Bild- och namnpublicering – bekräfta i Schoolsoft.

I början av varje läsår ber vi vårdnadshavare att i samråd med sina barn att ta ställning till om Lemshaga får publicera namn- och bild på barnet offentligt via skolans hemsida i form av klassernas veckobrev. Observera att vi aldrig skriver ut fullständiga namn på hemsidan utan använder oss utav förnamn samt i vissa fall första bokstaven i efternamnet.
I Schoolsoft finns en nyhet publicerad där vi ber er vårdnadshavare ta ställning till publicering av namn respektive bild. Frågan finns öppen att besvara i Schoolsoft frams till nästa fredag. Ett uteblivet ställningstagande tolkas som att namn och bild på elev ej får publiceras.

 

 

Kommande datum och aktiviteter:  

 

V.37

9/9 Onsdag: 17.00-19:00. Digitalt föräldramöte google meet. Länk och mer info kommer senare.

10/9 Torsdag: Skolfotografering

 

 

V.39

23/9 Onsdag: Utvecklingssamtalsdag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en skön älg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Jupiter genom Andreas  

 

 

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.