Jupiter veckobrev v.2 2022

Hej alla på Jupiter!

Hoppas att ni haft en skön jul och ett sprakande nytt år och att eleverna är redo för vårterminen.

Nu har första skolveckan redan gått. Flera familjer har haft covid under jullovet eller testat sig och det visade sig vara vanliga förkylningar. Vi har pratat om hur viktigt det är att tvätta händerna både om man åkt kommunalt till skolan och före lunch. Innan barnen går in i matsalen står det en vuxen som påminner dem. Prata gärna med era barn om vikten av att tvätta händerna. Är eleverna hemma i karantän eller är sjuka i över en vecka så är det bra om eleverna arbetar hemifrån. Självklart behöver eleverna inte arbeta hemma om de inte orkar på grund av sjukdom. De flesta arbetsuppgifterna finns på Google Classroom och med eleverna kan med sina inloggningsuppgifter komma in på vårt digitala läromedel på NE.se som vi använder i NO och SO.

 

Vi har fått en ny elev på Jupiter i grön grupp  Ester, som eleverna har tagit emot jättebra. Välkommen Ester!

Ämnen

Idrott Den här veckan har eleverna sprungit vinterjoggen och det gjorde de bra.

SO Vi fortsätter med historia och läser om medeltiden fram till vecka 6.

SV Vi har påbörjat ett grammatikhäfte. Eleverna har fått julkort från sina brevvänner och har målat sina egna brevpapper som blev jättefina. Nästa vecka ska de skriva klart sina brev till brevkompisarna. Jag har tidigare arbetat med brevkompisarnas lärare  Carolina och vi har kommit överens om att skriva brev för hand och inte ta med foton för vi vill att de ska lära känna varandra via breven och inte ta kontakt på sociala medier.

Alla elever ska ha en egen skönlitterär bok eftersom vi inleder svenskalektionerna med 15 minuter tyst läsning tre dagar i veckan, flera elever klagar på att de inte hittar någon bok i skolbiblioteket och vill ta med hemifrån  vilket går bra.

Både vår engelskalärare Cecilia och vår mattelärare Sofia har varit sjuka den här veckan men vi hoppas att de kryar på sig över helgen.

Tack för de fina julpresenterna de uppskattades.

Påminnelse från skolsköterska Judith

Det är fortfarande jätteviktigt att inga vårdnadshavare / utomstående kommer in i skolans lokaler, endast undantag är bokade mottagningsbesök. Tack för visad hänsyn!

Vänliga hälsningar

/Judith

 

Trevlig helg!

önskar

Agneta, Krister, Karin och Ulrik

 

a

 

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.