Jupiter veckobrev v.35

Första veckan enligt schema är nu slut, vi börjar komma in i lite rutiner och lära oss tiderna som ska passas hela tiden. Det är en stor utmaning att börja åk4 i och med att schemat varierar väldigt mycket från dag till dag. Vi har sällan samma mat tid eller slut tid och alla lektioner börjar olika tider. Gå in på schoolsoft ofta och titta på schemat, har ni möjlighet att skriva ut och sätta upp ett schema hemma är det till stor hjälp. Här i skolan har eleverna ett eget schema i sitt skåp och så finns det en kopia uppsatt vid entré dörrarna men mycket hänger på att eleverna tar eget ansvar.

IMG_0327IMG_0326

Elevernas målvimplar har kommit upp i klassrummen som en förberedelse inför läsåret men också inför utvecklingssamtalen.

 

Utvecklingssamtal på måndag 5/9

Hela dagen på måndag är skolan stängd för utvecklingssamtal. Klubben är öppen men ska du vara där vill vi att ni anmäler det nu (om ni inte redan gjort det) via den här länken

https://goo.gl/forms/m2okGOYyX57oL17j1

Det är jätteviktigt att vi vet vilka elever som är här på måndagen så att vi kan planera verksamheten, lunchen och personalstyrkan.

Läxa inför måndag är att ni går in på Schoolsoft, både vårdnadshavare och elever och svara på frågorna inför utvecklingssamtalet. Eleverna har börjat svara på sin del här i skolan och har i läxa att göra färdigt till på måndag. Logga in på Schoolsoft, gå till Elevdokument och klicka på E i raden för Jupiter.

Ni föräldrar måste logga in med er egen inloggning för att kunna fylla i svaren på er del.

 

Veckan som gick var inte bara enligt schema, vi fick även en underbar dag i Vik/Grisslinge med Bootcamp banan och bad.

http://www.wellnessgruppen.nu/#!varmdobootcamp/c14lo här finns mer information för er som är sugan på att åka dit med familj eller vänner.

IMG_0300scones

Efter några fysiskt krävande varv i hinderbanan åt vi fantastiskt god pastasallad som köket hade lagat åt oss. Sen tog vi bussen ner till Grisslinge och badstranden där vi spenderade nästan 3h med lek, bad och att baka scones på stormkök. En helt underbar dag med alla underbara elever.

IMG_0328

 

Alla måndagars lektioner startar 9.40. Förutom nästa vecka när det är utvecklingssamtal. De som går på Klubben får gärna vara här redan från 08.00 och ska då gå upp på Klubben och kryssa in sig. Vi rekommenderar de som inte går på Klubben kommer till 9.40 så att de inte behöver vänta så länge ute eller i kapprummet.

Tisdag till fredag v.36 är Ayla tjänstledig och befinner sig på Linköpings universitet för att själv vara elev. Maria som är Storgårdens husvikarie och känner eleverna från Klubben kommer att hoppa in och ta Aylas lektioner. Det kommer att bli mycket IKT för att eleverna ska bli bekväma och snabba på att använda datorerna, det är till stor hjälp i alla andra ämnen framöver. De kommer att få öva fingersättning på tangentbordet och utforska flera av programmen både på datorn och internet som blir aktuella under läsåret.

 

Hälsning från den frivilliga läxläsningen 

Hej.

Tis v.36, den 6/9 startar läxläsningen mellan 15.30-16.30. Vi håller till i Mars röd klassrum, (biblioteks sidan). Alla elever från Storgården är varm välkomna oavsett om de går på Klubben eller inte. Passa på att ta chansen och göra dina läxor i skolan med stöd av en lärare.
mvh
Krister

Hoppas alla får en härlig helg,

vi längtar redan till nästa vecka när vi får träffa er igen!

 

kramar från Ayla, Malin och Julia

 

 

 

 

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']