Veckobrev Jupiter v.40

Hej alla goa i Jupiter!

I måndags hade vi en mycket trevlig vandringsdag. Vi gick Kvarnsjön ca 5 km runt i strålande soligt höstväder. Vi hann även med att mysa, prata, gå en tipsrunda om allemansrätt och håva lite i sjön efter vattenlevande djur samt söka vackra höstväxter. Nu är det nog ingen i klassen som inte vet varför Kaveldun fått sitt namn.

img_0132 img_0064 img_0138 img_0143 img_0070 img_0144

img_0136 img_0133 img_0145

Vandring, mysfika, håvning, trädklättring, balansering, blomsterplockning och skräpsamling… en härlig vandringsdag!

Tack för ett positivt föräldramöte i onsdags. För er som missade detta kommer det ett protokoll på Schoolsoft. Det var mycket trevligt att träffa er alla och det var härligt att se er i action – vi mentorer förstår precis varifrån era goa barn fått sin vilja att prata, samarbeta, berätta vad de tycker och socialisera och samtidigt nå resultat. Härligt att se! Vi gjorde några övningar som barnen gjort liknande för att exemplifiera vår verksamhet och sedan pratade vi en hel del rutiner och lite ros (engagerade duktiga elever med ansvarsuppdrag) och några förbättringspunkter kring att på olika sätt påminna och uppmuntra eleverna att bli ännu bättre på att respektera andra kamraters behov av lugnare arbetsro.

Påminnelse:

Många av eleverna behöver nu fylla hyllorna med extra varm tröja och kanske raggsockor och ha varmare ytterkläder för vi är ute de flesta raster, oavsett väder. Vi vill också skicka en påminnelse om att det är nötförbud på alla skolans aktiviteter (gäller således t.ex. Ballerinakex) och att vi har pälsallergiker i klasserna som då och då känner av att det gosas på fritiden med husdjur och hästar. Snälla hjälps åt att tänka på detta.

Läxor:

  • Matematik: Spela minst ett parti schack hemma och förklara noga för någon hur alla pjäserna får gå. Följ veckans “för-alla-träning”-beting. Se Schoolsoft.
  • Svenska: Svårstavade ord – göra ett memory och skriva meningar. Se Schoolsoft.

Med önskan om en trevlig helg och en bra kommande vecka! /Ayla, Julia och Malin

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']