Jupiters veckobrev v.47

Hej alla Jupiterfans!

Den här veckan kommer veckobrevet ut lite sent. Eleverna i Jupiter har varit med och skrivit allting.

Den här veckan har varit proppfull med olika arbeten. Vi har t.ex: Gjort klart keynote presentationerna, jobbat med slogans och vi har också jobbat och lärt oss mycket om Sveriges landskap och landskapsdjur. Några barn har redan hunnit presentera sina keynote presentationer och vi ser fram emot resten av presentationerna. Någonting som många har tyckt varit tråkigt är att snön har försvunnit. Vi hoppas på att snön kommer tillbaka och att det snart är jullov.

Nästa vecka kommer vi att fortsätta med presentationerna, fortsätta med våra landskapsdjur, slogans och annat arbete.

Idrott

Vi dansade på idrotten, vi dansade Bugg. Första momentet var ganska kul, då dansade vi tre och tre i en stor cirkel. Vi sprang runt och så skulle man göra en tunnel och sen en liten ring.

Vi härmade ett träningsprogram på en video där någon gjorde styrkeövningar.

 

Matematik

Vi räknade i våra nya matteböcker, en heter Pixel och en heter Matte Borgen. Vi jobbade med tabeller och diagram.

 

Svenska/No

Landskapsdjur – vi skulle skriva om landskapsdjur Sen gick vi in i röd/grön, vi blandade grupperna och fick en kompis som hade samma djur och då tog vi fakta av varandra. Vi har också läst fakta om våra djur från ne.se. Vi skulle hitta på tre frågor om djuret som vi ska ta reda på svaret på.

Vi kollade på Geografens testamente.

 

Engelska/musik

Vi var i musiksalen och där hade vi blue screen och så filmade Lars med en kamera när vi sjöng och sen la han till musik i bakgrunden. Vi sjöng “What I am”, den har vi sjungit förut i klassrummet på engelskan.

 

SO

Vi presenterade våra Keynotes på So’n, de handlar om ett land vi har varit i. Vi har samlat fakta och arbetat med den geografiska modellen.

 

Bild

Vi gör skisser med lera. Vi gör först en skiss med papper och penna, sen gör vi i färgglad lera och sist i en annan slags lera och den ska vara lika stor som den första .

 

Ha en trevlig helg!

 

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']