Tellus – Lite förhandsinformation inför tisdagen

Hej!

Här kommer lite förhandsinfo för den som vill ha lite mer koll!

Dags för en ny termin och något av en nystart! Nu tar vi med oss allt som varit bra och börjar nu bygget inför högstadiet!

Vi lyckönskar alla som var med i Tellusteamet förra terminen, som nu drar vidare till andra spännande uppdrag och vi hälsar med trummor och trumpeter våra nya medlemmar i teamet!

Cristin Axörn hann många träffa redan innan jul. Hon kommer bli mentor (Daniels grupp) och ny no-lärare.

Sofia Dirkse är vår nya Sv/En-lärare. Hon kommer även var mentor (Ullas grupp) och ha f-en.

Sofia (Fia) Rautiainen heter vår nya resurs som kommer ha fokus i Tellus röd (Ninna komma ha fortsatt fokus på Tellus grön)

Josefine Rejler kommer vikariera för Daniel i matten under de ca 2 månader då Daniel gör färdigt sin praktik.

Alla dessa kommer ni få chansen att träffa imorgon utom Cristin som behöver skola in sin minsting på förskolan denna vecka. Daniel är därför på plats för att ta hand om er denna vecka och kommer då även att passa på att informera Cristin och Josefine om No:n och matten. Under dagen kommer ni även få chansen att träffa PO som denna termin vikarierar för Jonas i musik.

Tisdagen

Vi kör imorgon efter schemat och observera att det blivit många förändringar och många till det bättre! Det innebär att alla imorgon börjar med Sp/Fra/F-en. Vi mentorer kommer ”mingla” ute innan vi börjar skoldagen imorgon. Båda klasserna har idrott i morgon så ta med idrottskläder.

Vi mentorer kommer dyka upp under dagen för att lotsa er igenom alla nyheter och svara på era frågor. För er rödisar blir det innan lunch på Eng-timmen. För ett i grön får ni vänta till efter lunch du vi ”lånar in oss” på musiktimmen och PO kommer då till klassrummet.

För er som har koll på förra terminen schema ser att elevens val inte ligger kvar i schemat. Jill (Skolchefen) informerade på schoolsoft redan i höstas att vi kommer testa att ha detta som heldagar istället. Vi informerar mer på plats i skolan om hur detta kommer gå till.

Lite praktiska saker

Imorgon kommer ni elever att ”flytta” in i era skåp i klassrummet. Ja, era saker alltså! Ta därför med er lås så fort ni kan och sikta på lås med nyckel. Detta innebär att man från och med nu förväntas ha sina mobiler i skåpet under hela dagen. På detta sätt slipper vi störande moment som vibrationer i brallan, kliande fingrar som söker sig till displayen eller ringande pappor/mammor under lektionstid.
Ni som har klockor är fortsatt viktiga! Har ni klockor använd dem!

Det var allt för nu, resten tar vi imorgon och det vi inte kan svara på då fixar vi längre fram!

Som vanligt…tillsammans starkare!

/Tellusteamet

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']