Månadsbrev Oktober Fritids

Hej alla barn och föräldrar på fritids

 

Veckorna flyger förbi och hösten har visat upp sin sin allra finaste sida. Trots dessa vackra höstdagar är det lite kyligt ute, då vi är ute nästan en timme efter mellis så ber vi er alla att se till att era barn har varma och tåliga kläder här på fritids, lekglädjen blir större när man är varm och torr!

De senaste veckorna har vi ägnat oss åt att lära känna varandra bättre genom att vi har spelat mycket spel tillsammans. Vi har även haft fritidsråd där barnen har fått komma med egna tankar och idéer kring fritids, samt önskemål. 

Vi har lekt mycket med våra leklådor som just nu består av en spalåda, en resturanglåda samt en husdjurslåda. 

Leklådorna, spel, lego, läseböcker, tidningar, plus-plus samt ritmaterial är sådant som vi erbjuder varje dag på fritids. I övrigt har vi ytterligare specifika aktiviteter som vi erbjuder dessa dagar. 

Veckans pyssel är något vi erbjuder varje vecka. Det är då ett förbestämt pyssel som pågår under veckan, som vi sedan ställer ut i hjärtat i ytterligare någon vecka innan barnen får ta hem det. Denna vecka lär barnen sig att göra figurer av pärlor. 

Snickis har vi precis avslutat för säsongen och ser framemot ett nytt projekt att starta igång med på måndagar. Mer om vad det blir kommer information om senare. 

Fritidsgympa erbjuder vi på onsdagar och torsdagar. Under dessa tillfällen är även 3:orna inbjudna att delta.

På torsdagar erbjuder vi experimentverkstad. Utifrån barnens önskemål och intresse planerar vi ett experiment vi prövar och utforskar tillsammans.

På fredagar har vi något vi kallar Fredagskul, då gör vi lite olika från olika gång men det som är gemensamt är att det är något extra kul!

Vi vill påminna om att anmäla er till höstlovet senast nu på söndag den 7e oktober. Ska ni vara här på fritids skriver ni in aktuella tider på schoolsoft, ska ni vara lediga skriver ni ”ledig” under kommentar från vårdnadshavare.  

Tänk på att måndagen den 29/10 är fritids stängt samt på fredagen den 2/11 stänger vi kl. 15.00.

 

Vänliga hälsningar vi på Fritids, 

Fia, Lisen, Vincent, Agnes, Johanna, Anita, Trixie

 

Översta bilderna: Från veckans experimentverkstad. Barnen fick i uppdrag att bygga något som flöt. De fick välja fritt bland en mängd olika material.

Nedersta bilden: Från veckans fritidsgympa. Vi leker pansarkull.