Mars v.12

 

Hallå där marsipaner!

Vilken fantastisk vecka som varit och era kids har varit flitiga som få. Med guldslipsen på så vankas det prov, närmare bestämt, geografiprov! I onsdags skrevs det så det rök om pennorna på det omtalade provet, därefter firades det med att sparka boll på gården för de flesta.

 

 

Förutom Retorikmatchen så är vi även med i den eminenta Kängurutävlingen! Kangourou sans Frontières är en internationell rörelse som årligen genomför en matematiktävling med inriktning på alla elever, det är alltså inte en elittävling. Verksamheten startade i Frankrike 1994, med 500 000 deltagare. Året därpå deltog 7 länder, nu deltar elever i över 60 länder. Sverige deltog första gången 1999.

Avsikten med Kängurun är att stimulera intresset för matematik genom bra problem som är tänkta att väcka nyfikenhet och lust att lära matematik. Denna månad genomförs tävlingen i hela världen. Den är också ett sätt att göra något särskilt i samband med matematik, en möjlighet att uppmärksamma matematikämnet. Men själva tävlingsdelen är endast en del av helheten. Tanken är att problemen sen ska utgöra underlag för många intressanta lektioner. 

Kängurutävlingen ska inte spegla vad elever i olika åldrar borde kunna. Det är alltså inte ett prov utan ett utbud av intressanta problem för vidare arbete.

 

 

 

 

Fredagskluringen:  Vad är månen gjord av?

 

 

Fokus denna vecka:  Fysikprov  #slipsenpå

På onsdag är det dags för Fysikprov där eleverna får möjlighet till att visa mig vad de lärt sig om universums fysik. Kidsen har redan fått en papperskopia på vad de förväntas kunna till på onsdag. Jag har även lagt upp information gällande provet samt vad det innehåller i Schoolsoft under nyheter.

 

 

 

 

 

Det har redan börjat trilla in diverse mutor i form av bokmärken med mera 😉

Övrig information:

Sexualkunskap/pubertet

Vi vill fortsätta att påminna om att på Schoolsoft under nyheter finner ni nu information för att komma in i Cassroom.google.com i området Sexualkunskap/pubertet. Väl inne så fungerar det som en plattform där ni kan se vad vi diskuterar på lektionerna för att eventuellt följa upp hemma. PowerPoints kommer läggas upp löpande under arbetets gång. Glöm inte att även spana in frågachans.nu 🙂

 

Påsklov

Påsklovet närmar sig och vi behöver veta om ditt barn är i behov av fritids-/klubbenomsorg under perioden 15/4-18/4.

Vad god fyll i på schoolsoft under kommentar från vårdnadshavare; Ledig alt. närvaro. Vid närvaro fyll även i aktuella tider. Vi vill ha in din anmälan senast söndag 24/3 för att garantera en riktigt bra omsorg där personalbemanning, elevantal och aktiviteter synkar.

Obs! Fredag 19/4 är det stängt pga röd dag, samt att torsdag 18/4 stänger fritids 15.00 pga dag före röd dag.

Hälsningar Fritids och Klubben

 

 

Kommande datum:

v.13

Onsdag 27/3. Fysikprov. Mer info finns på schoolsoft under nyheter!

v.14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en skön helg!

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Andreas

En kommentar

Kommenteringen är stängd.