Mars v.13

Hej allesammans!

Denna vecka har varit allt mellan solig, blöt och torr, bokstavligen. Veckan började härligt med energifyllt solsken som vi alla kände av här på Lemshaga. Detta följdes sedan av snöblandat regn och en plötslig brist på vatten p.g.a. läckan som påverkade hela kommunen. Men trots bristen på vatten under torsdagen så fick vi det att fungera utan problem. Med den stigande värmen så har vi från klassrummen även sett hur isen på Lemshagasjön har smält och med detta sagt så går vi med raska steg mot påsklovet och välkomnar våren!

På mentorstiden har vi i mindre grupper diskuterat det sociala klimatet i klasserna men också sätt för hur det kan bli bättre. Fokuset inom detta har varit kring kommunikation och hur språket man använder påverkar ens omgivning. Vad är en komplimang och hur ger man en utan att det ska låta tillgjort? Denna diskussion kommer att tas upp igen och fördjupas!

På onsdag kommer vi istället för idrott, ha extra SO i syfte att fördjupa oss i medeltiden inför provet på torsdag(röd klass)/fredag(grön klass).

På NO:n har vi äntligen kommit igång ordentligt med astronomi och i matematik så kör vi på med kombinatorik sista veckan nu innan påsk.

Trevlig helg!

Daniel, Krister, Marie och Simon.

 

 

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']