Mars V.14

 

 

 

Även denna vecka har varit fullspäckad! Först och främst vill jag med glädje meddela att alla klarat det efterlängtade (läs fruktade) fysikprovet, så stolt över era kids 🙂 Nästa vecka ska vi ha genomgång av provet vilket faktiskt är en av de viktigaste inlärnings tillfällena.

 

Vi vill informera att sedan slutet av föregående termin har det tråkigt nog försvunnit ett stort antal fotbollar. Både jag och Åsa har klurat på hur det kan vara möjligt att dessa bollar äts upp utan att någon blivit dålig i magen…

 

Med det sagt så kommer det inom kort att införas ett utlämningssystem där en fotboll utkvitteras med hjälp av spelarkort, som återfås när bollen lämnas tillbaka, på så vis finns det alltid någon som ansvarar för att bollen kommer tillbaka.

 

 

Tips från Coachen

Åsa hälsar att alla elever har nu fått en ifylld matris i handen samt att matrisen i Schoolsoft nu är ifylld! Om ni har några frågor så hör av er.

 

 

Fredagskluringen:  Hur många procent av alla världens arter bor i regnskogen?

 

 

 

Fokus denna vecka:  Naturens Biologi

 

I fredags så inledde vi det nya temat / området som vi ska jobba med fram till slutet av terminen, nämligen Naturens Biologi. Det blev en form av klassrums-bio med myskläder på i olika versioner av One-piece och vi tittade på ett avsnitt av Planet Earth 2, där vi fick träffa massa underliga varelser som man kan stöta på i världens regnskogar. Kidsen satt som fängslade och det väckte ett stort intresse för det som komma skall. Bland annat fick vi träffa Wilsons paradisfågel som jobbar i veckor med att skapa en sorts teaterscen med total avsaknad av gröna löv. Därefter görs lockrop i hopp om att en dam ska komma på besök. Allt detta jobb är för att göra en uppvisning helt tillägnad sin besökare, i hopp om att bli utvald. 

 

 

 

Inledningsvis kommer vi arbeta med Ekologi, därefter med Livet i sjö och hav och avslutningsvis med min personliga favorit, Evolution.

”Okay fine. Go evolve. Just don’t come back in millions of years and eat us.”

 

Vi avslutade veckan med en fantastisk utomhuslektion i solen där vi letade reda på föremål i naturen som har samma begynnelsebokstav som varje bokstav i våra olika fina namn.

 

Jag vill även dela med mig av lite glädje. Det är verkligen kreativa barn ni har ska ni veta, i torsdags blev jag mött av detta fantastiska konstverk!

 

 

Övrig information:

Skolans dag

Den 8e maj är det skolans dag! Vi står för fika mellan kl 13-16, allt det som vi får in går till vår härliga klasskassa för Ängsholmen, ifall ni klassföräldrar behöver ha mer info så kontakta Åsa, annars räknar vi kallt med att ni står med ett glatt humör o säljer fika 🙂

 

Klubben meddelar:

För att vi ska kunna få det riktigt fint och storstädat i våra kapprum ber vi er att tömma hyllor, krokar, korgar och stövelställ på kläder och skor innan påsklovet,  senast fredag 12/4.

Kläder/skor som inte tas hem under lovet kommer att förflyttas till säckar som i sin tur flyttas till vår uppsamlingscontainer. Detta för att möjliggöra en storstädning som är beställt under påsklovet, hoppas på överseende.

 

Ny schemaperiod
Från och med måndag den 8/4 så går skolan in i den sista schemaperioden för detta läsår. Det kan innebära mindre justeringar gällande grupper och ämnen. Nya PDF-scheman finns publicerade på hemsidan som går att ladda ner och personliga scheman i Schoolsoft är uppdaterade.

 

Ängsholmen

Påminner från föregående vecka att om mycket matnyttig information från klassföräldrarna angående Ängsholmen nästa termin. Massa matnyttig läsning!

Ängsholmen-lägerdagar-information

 

DIKTSKRIVARVERKSTAD

Glöm inte bort att Gustavsbergs bibliotek erbjuder GRATIS Diktskrivarverkstad på Påsklovet, tisdag 16 april kl 10-12 för alla unga 10-12 år! Välkomna!

 

Kommande datum:

v.16 Påsklov (Diktskrivarverkstad för de som vill)                 

 

 

 

 

 

Ha en skön helg!

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Andreas

En kommentar

  • Helena säger:

    Tack för veckan! Jag kunde räkna till minst elva fotbollar på taket borta vid solen/gymnastiksalen i fredags när jag hämtade Antons lillasyster – så kan man ta sig upp där på ett säkert sätt så är ju några tillbaka 🙂

Kommenteringen är stängd.