Mars v.17

 

Då var vi igång igen efter ett strålande påsklov. Det känns att energin är på topp bland kidsen, de arbetar flitigt på lektionerna och är utomhus och leker och pysslar på rasterna. Vågar man säga att sommaren är här nu??

 

 

Denna vecka har vi gått från ekologi, där vi har fokuserat på samspelet mellan miljö och levande organismer på land, till livet i sjö och hav. Som introduktion fick vi i onsdags lära känna några riktigt häftiga varelser på havets djup, som verkar nästintill utomjordiska. Självlysande rörmaneter som klonar sig själva om och om igen och lever i princip för evigt, vissa kan bli över 30 meter långa. Vi fick även träffa på en fisk med genomskinligt huvud som är fullt av gelé, detta för att den ska kunna titta upp genom sitt eget huvud i jakt på mat.

 

Vill även passa på att påminna om att Yoump är nu bokat till den 5/6, mer info kommer, det är en eftermiddagstid, save the date, start och sluttider kommer vara något annorlunda denna dag!

 

Skollopp för Barncancerfonden 

Nu är det äntligen dax för årets Skollopp till förmån för Barncancerfonden. Vi är en av flera hundra skolor som gör detta denna dag.

Detta kommer ske fredagen den 3/5 på idrottslektionerna.

Vi gör ett samarbete med Team Rynkeby mer info finns här: /https://www.team-rynkeby.se/skolloppet/utbildningsmaterial.aspx

Vi deltager genom att springa/gå under en timme alla tillsammans. Vi gör något bra för vår kropp och vår hälsa samtidigt som vi stödjer Barncancerfonden. Som deltagare kommer alla elever få ett armband, diplom och en festis.

Mer info finner ni på Schoolsoft.

 

 

Fredagskluringen: Varför har djuphavsmarulken en självlysande antenn?

 

 

Fokus denna vecka:        

Som nämnt ovan så har vi glidit in i området Livet i sjö och hav denna vecka och kommer arbeta med att belysa hur viktigt vattnet på denna planet är. Vi kommer även arbeta med att jämföra ekosystemen i sjö och i hav. Därefter kommer vi arbeta med min personliga favorit som är inget mindre än Evolution! För mer info kan ni spana in LPP:n https://lemshaga.se/lemshaga/naturens-biologi/

Naturens biologi har vi jobbat med i en längre period nu då vi närmar oss slutet på denna termin. Både jag och Åsa finner stor vikt vid att använda oss av elevinflytande, alltså att kidsen är med och bestämmer hur undervisningen ska gå till väga. Genom elevinflytande så röstade vi alltså fram att provet för detta område i NO kommer vara ett mindre hemprov under vecka 21. Eleverna kommer få tillgång till provet redan fredag den 17/5 kl 18.00 och ha på sig till fredag den 24/5 kl 20.00 att skriva provet. Det passar ju alldeles utmärkt att de har extra mycket tid då det är studiedagar 20-21 maj 🙂

 

 

Övrig information:

Hälsningar från klubben

En hälsning från Fritids/Klubben är att ni gärna får påminna om att fritids/klubben stänger kl. 15.00 på tisdag och att onsdag är stängt.

 

Skolans dag

Den 8e maj är det skolans dag! Vi står för fika mellan kl 13-16, allt det som vi får in går till vår härliga klasskassa för Ängsholmen, ifall ni klassföräldrar behöver ha mer info så kontakta Åsa, annars räknar vi kallt med att ni står med ett glatt humör o säljer gofika 🙂

Separat info finns på Schoolsoft och i facebook-gruppen.

 

Kommande datum:

v.18
30/4 stänger Fritids/klubben 15.00.
1/5 Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.

v.19
8/5 Skolans dag.

v.20
13/5 Lemshagaforum; Skolan stängd, Fritids/klubben öppet.
15/5 Stänger Fritids/klubben 15.00 pga utvärderingskväll.

v.21
Hem-prov Biologi (hela veckan)
20-21/5 Samrättningsdagar NP; Skolan stängd, Fritids/klubben öppet.
22/5 Schemabrytande dag med aktiviteter med musik & slöjdlärare

v.22
29/5 Matematik-prov
29/5 Stänger Fritids/klubben 15.00.
30/5 Kristihimmelsfärd; Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.
31/5 Klämdag; Skolan stängt, Fritids/klubben öppet.

v.23
5/6 Stänger fritids/klubben 15.00.
5/6 Yoump
6/6 Nationaldagen; Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.
7/6 Planeringsdag; Skolan och Fritids/klubben stängt.

v.24
13/6 Skolavslutning fm, Fritids/klubben öppet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en skön helg,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Andreas