Mars v.21

 

 

Hoppas skratten lagt sig från förra veckobrevets fagra bilder på oss pedagoger. För mig och Åsa har veckan till stor del bestått av att rätta mängder av nationella prov, det var inte förrän i torsdags som vi fick träffa era härliga kids igen. Detta medför att det dessvärre finns risk för ett ganska så kort veckobrev. I onsdags var det en schemabrytande dag då barnen gjorde en mängd olika roliga och kreativa aktiviteter utomhus såsom bild, gympa och träslöjd.

 

Det spelades även fotboll, brännboll och kubb 🙂

 

 

Som de flesta av er märkte så öppnade sig himlen i torsdags, vissa av er fick hem rätt så blöta barn medan vissa undvek regnet genom lite sällskapsspels-mys istället.

 

 

Fredagskluringen:

Hur kunde den utdöda fågeln ”Vitstrupig rall” återuppstå och komma tillbaka??

 

 

Fokus denna vecka:   

Sedan i förra fredagen så har eleverna haft möjlighet till att skriva sitt hemprov i biologi. Tanken med hemprovet är att det ska vara en kombination där man pluggar/fördjupar sin kunskap inför provet samtidigt som man skriver det. Så man kan tänka att tiden som ska spenderas för provet, ska vara den tiden man hade tänkt att plugga inför provet plus själva provtiden. Jag tipsade om att sitta ca 30 min per dag, vilket många verkar ha gjort. I provet har det även ingått att barnen, till vissa frågor, ska söka information på egen hand, vilket också är ett kunskapskrav. Vid sådana här typer av prov är det viktigt med stödstrukturer så det blir tydligt för barnen vad som förväntas av dem. Därför har det funnits ett antal begrepp kopplat till varje fråga. Meningen är att man ska besvara frågorna genom att utgå ifrån begreppen, ju fler begrepp man får in desto högre bedömning siktar man på. Det är kvaliteten och inte kvantiteten som bedöms. Ni vårdnadshavare får självklart sitta med och stötta/diskutera under provskrivning. Ikväll kl 20.00 är det dead line för inlämning. Ifall man mot all förmodan inte känner sig helt klar vid den tidpunkten så är det okej att lämna in under helgen. Ser fram emot att läsa alla era kids spännande svar!

 

Övrig information

Det är mycket som händer nu mot terminens slut. Förutom alla aktivitetsdagar och klämdagar är det även ett sista matematikprov som skall hinnas med! På onsdag den 29e är det dags och prov-slipsen åker på 🙂
På schoolsoft under nyheter finner ni massa arbetsblad och dylikt att öva på.

 

 

Idag har vi pratat med barnen om de nya grupperna inför årskurs 6, vi har nu ett förslag som vi känner oss såpass nöjda med att vi kommer gå ut med det. Eventuellt kan vissa små justeringar ske men det är det här vi jobbar efter. Se schoolsoft för de nya grupperna!

 

Kommande datum:

 

v.22
29/5 Matematik-prov
29/5 Stänger Fritids/klubben 15.00.
30/5 Kristihimmelsfärd; Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.
31/5 Klämdag; Skolan stängt, Fritids/klubben öppet.

v.23

3/6 Yoump avslut 16:30. Hämtning på Yoump Värmdö.
5/6 Stänger fritids/klubben 15.00.
6/6 Nationaldagen; Skolan och Fritids/klubben stängt pga röd dag.
7/6 Planeringsdag; Skolan och Fritids/klubben stängt.

v.24
13/6 Skolavslutning fm, Fritids/klubben öppet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en skön helg!

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Andreas