Mars v. 3

Det har varit en vecka i glädjens tecken med mycket skratt, kreativa diskussioner och hejaramsor, både i och utanför klassrummet som sedan avslutades med den omtalade “Fair Play Cup”.

Alla marsianer gjorde en fantastisk insats både i “fair play” och i matcherna! Tänk att alla samtal vi haft genom åren om attityder har givit resultat, vi kan med detta glädja er alla med vetskapen om att vi i mars stod som segrare till det anrika priset om “Fair Play” där det handlar om att spela ett schysst spel, peppa varandra och visa god ton. Halleluja!

 

Från de svettiga passen i gympasalen till de “fair play”-byggande aktiviteterna i klassrummet så hanns det även med en grillning av högsta rang. Vi grillade riktigt god korv samt en Marsian-burgare i form av marshmallows & mariekex!

 

  

 

I NO har vår resa ut i universum genom rymdens vakuum verkligen tagit fart, vi har även börjat fila på våra egna lilla samhällen på våra rymdskepp, vilket har öppnat upp för fantastiskt intressanta gruppdiskussioner. Tack för allt material ni hjälpt oss att samla ihop, vi har nu så det räcker och blir över till att bygga våra skepp;) I SO reser vi runt i Europa och letar efter försvunna Holger för att utveckla våra kartkunskaper.

 

 

Fredagskluringen: Varför cyklar astronauter i rymden?

Svaret kommer under nästa veckas fysiklektioner…

 

Fokus denna vecka:  Fysik, Tema rymdskeppet
Som nämnt ovan så är vi nu helt igång med vårt nya spännande rymdskepps-tema. Temats fokus är att vi ska utrusta ett rymdskepp som ska klara sig i rymden i 6000 år. Varje lektion har vi nya frågeställningar som det diskuteras fram lösningar till. Vi har haft livliga och kreativa diskussioner om allt ifrån hur vi kan lösa att det finns syre på skeppet, hur vattnet kan återanvändas och andra tekniska lösningar, till hur själva samhället på skeppet kan se ut, vem/vilka som är ledare, hur väljs den/dem, vilka yrken ska finnas osv…och det får bara vara max 100 personer på skeppet samtidigt.

 

 

Övrig information:

 

Utvecklingssamtal
Onsdag den 30/1 är det utvecklingssamtalsdag och ordinarie lektioner utgår. Fritids och Klubben ansvarar för verksamheten denna dag. För att kunna planera inför dagen behöver vi veta om ditt barn ska vara närvarande denna dag.
Va god skriv en kommentar i schoolsoft under mina tider: Ledig alt. Närvaro senast onsdag den 23/1.

Tider att boka för samtalen ligger nu ute på Schoolsoft att boka. Denna gång är det grön grupp som har med Åsa (SV/SO-fokus) och den röda gruppen har med Andreas (MA/NO-fokus). Den stora dagen för detta är onsdagen den 30/1 och då är eleverna lediga. Även mentorstiden den 4/2 kommer att vigas åt samtal och utgår därav. Flera strötider kommer att finnas men först till kvarn som vanligt. Välkommen!

 

Kommande datum:

v.5
Ons 30/1 Utvecklingssamtalsdag. Ledigt för eleverna
Tors 31/1 Allaktivitetsdagen
Ons 6/2 kl.18.30. Föreläsning Reggio Emilia

V.6

Måndag 4/2. Sovmorgon då vi har utv.samtal. Start 10:30.

 

Ha en fantastisk helg,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Andreas

En kommentar

Kommenteringen är stängd.