Mars v.47

Hejsan svejsan alla marsianer,

 

Återigen en vecka passerad. Det går fort alla veckor! Enbart tre veckor kvar till jullovet nu… :O

 

I tisdags fick vi träffa våra små Pluto- fadderbarn. Vi fick ett par mysiga timmar tillsammans att lära känna varandra. Vi ritade, målade, spelade spel och bara myste.

Fredagskluringen:

Färdas ljud snabbare i vatten eller luft?

Fokus denna vecka:  NO-prov och nystart på FYSIK

Denna vecka har vi avslutat NO projektet om kropp, hälsa och miljö. Det har varit ett stort och maffigt projekt som pågått långt in på terminen. Vi har hunnit få in så många kunskapsmål på en och samma projekt, och ack så mycket vi lärt oss (hoppas jag) ;). Igår på torsdagen avslutade vi hela projektet med ett NO-prov. Vi satte fyra och fyra i grupper och hade ett muntligt prov. Jag (Maria) fördelade ut en fråga till varje elev. Den frågan diskuterade vi med varandra. När man var klar och kände att man sagt sitt fördelade jag ordet vidare till nästa elev som fick tillägga något om den ville. Vi hade enbart 2 minuter/ fråga att diskutera. Jag valde det medvetet eftersom jag mest ville ha det kortfattat och sammanfattat. Vi skulle bara knyta an säcken för allt vi gjort.

Såklart var det jobbigt för många. Eleverna vill så väl och alltid göra sitt bästa och man såg på dem hur mycket kunskaper de satt på men inte hann eller kunde få det sagt. Det kommer jag ta med mig till nästa gång. Däremot visar det bara på hur mycket de också kan och att de hängt med på timmarna under hösten, vilket deras aktivitet under lektionerna kommer väga tyngst i matris bedömningen.

Idag har vi rivstartat ett nytt projekt och ämne. Nu kommer vi in på fysiken och ska lära oss om ljud. Lpp:n och den aktuella matrisen kan ni hitta på hemsidan under lokala planeringar.

https://lemshaga.se/lokalaplaneringar/ljud-och-hur-ljud-uppstar/

En liten extra:

Jag har lovat receptet på rawfood kokosbollarna… Nu inför juletider kan man ju alltid krydda till dem lite extra!

4 dl Havregryn

2 msk Kakao

10 st Dadlar

½ dl kokosflingor

½ dl Pumpafrön

½ dl Solroskärnor

1 dl Kokosolja

       Vatten

Kokosflingor att rulla bollarna i. Blanda alla ingredienser och rulla ihop dem till kokosbollar. Om du vill ha dem lite juliga krydda dem med nejlika och kardemumma!

Hälsningar från klubben angående jullovet:

Vi behöver få reda på om ditt barn är i behov av omsorg i form av fritids under jullovet. Ska ditt barn vara på fritids på jullovet ber vi dig att skriva in barnets aktuella tider i schoolsoft. Ska ditt barn däremot vara ledigt så ber vi dig ta bort eventuella tider och istället skriva ”ledig” under kommentar från vårdnadshavare.

Lemshaga fritidsklubb stängt: 27-28 december. Samt 7 januari.

Lemshaga fritidsklubb öppet: 21 december. Samt 2-4 januari.

Vi behöver få in ditt svar senast söndagen den 25 november, gällande 21/12 samt 2-4/1.

Detta gäller alla barn som är inskrivna på klubben. .

 

Kommande datum:

v.49 Julfika onsdagen 5/12 kl. 17.30-18. Se mer info från föräldrar.

Simningen kommer att ske senare. Mer info kommer.

V.50 Luciatåg 13/12 kl 8.00 på skolan.

 

Ha en underbar helg,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Maria

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.