Mars v. 49

Hallojsan alla Marsisar!

Decembermånaden är nu kommen och vi är snart i land för denna hösttermin. I början av veckan pratade vi inom fysiken mycket om hur man umgås med kompisar idag. Vi kom också in på hur man pratar med sina vänner. Vi har kommit fram till att hur man uttrycker sig eller hur man säger saker påverkar hur kompisarna är mot en men också att det är viktigt att ha tydlighet till varandra.

Genom hela den diskussionen och hur man umgås idag har vi i fysiken backat i tiden 🙂 Vi pratar om ljud på NO och i början av veckan har vi tillverkat våra egna “mobiltelefoner” (trådtelefonen). Vår slutsats blev att det inte bara är den fantastiska tekniken som inte alltid fungerar eller fungerar. Även den icke moderna trådtelefonen fungerar bara vissa och andra inte trots detsamma tillverkningsinstruktioner 🙂 Under veckan har vi börjat våra faktatexter om ljud och nu skriver eleverna för fullt på dem.

 

Fredagskluringen:  Hur kommer det sig att ljud inte hörs i rymden?

 

Fokus denna vecka:  Matematik

Matematiken löper på i vanlig takt och nu är fokuset mest på att sammanfatta det vi gjort hittills och repetera våra kunskaper. Vi har också arbetat med diagram och tabeller. Eleverna gör undersökningar där de får gå runt på skolan och frågar andra elever och lärare. När de är klara med det ska de sammanställa allting i ett diagram.

Annars är vi aktiva med tabata under mattelektionerna samt öppnar matematik julkalendern. Där finner vi massa olika uppgifter och kluringar. Det är så kul med den här klassen att alla är så ivriga och vill svara och älskar problemlösning. Men av den orsaken och ivrigheten får vi alltid sätta regler. Regeln är alltså att inte få ropa ut svaret direkt när man kommit på det. Det gick faktiskt bra! Tills jag gav dem ordet och de fick säga svaret. Det resulterade i att en hel hjord av elever sprang fram till tavlan för att alla ville visa först vad svaret skulle vara…Haha. Som lärare går det inte då att hålla sig för skratt :-).

Övrig information:

Simning och Skridskor. En heldag med skojsiga aktiviteter!

Måndag den 17/12. Heldag med mys! Vi möts 9:30 på Ekvallen. Är det någon som har svårigheten att ta sig dit så hör av er till oss. Här åker vi skridskor på förmiddagen. Därefter tar vi oss till badhuset för att avsluta eftermiddagen på bästa sätt med simning och lek. Vi beräknas vara klara klockan 14.00 vid badet. Vi pedagoger åker tillbaka till skolan med de elever som ska med dit. 

Ta med:

  • Matsäck! Lång dag så ett mellis och varm dryck vore också toppen…
  • Skridskor och hjälm (Klubba om man så vill)
  • Badkläder, handduk och hänglås.

musikladan.

 

Inför julavslutningen

Inför julavslutningen vill vi veta om ert barn tar sig till kyrkan tillsammans med oss (skolan och Klubben) eller om ni föräldrar tar med er ert barn dit. Ni behöver anmäla oss mentorer via mejl, både om ni vill att de ska åka med oss i skolan eller om ni inte vill det. Detta för att vi ska ha koll på vilka vi har ansvaret för. Alla föräldrar tar över ansvaret vid kyrkan efter avslutningen. Avslutningnen är mellan 16:00-16:45.

Svara senast måndagen 10/12 med JA eller NEJ.

 

Kommande datum:

V. 50 Mån “HEMPROV” delas ut. Inlämning veckan efter.

V.50 Tors- 13/12 Luciatåg 13/12 kl. 8.00 på skolan.

V. 51 Mån – 17/12 Heldag. Skridskor samt bad! Samling: 9:30 Ekvallen. OBS!! MATSÄCK!

V.51. Mån- 17/12 Adventskonsert. Se info ovan för biljettinformation!

V. 51 Tis – 17/12 Inlämning hemprov i Religion senast 8:20.

V.51. Ons- 19/12 Jullunch för eleverna

V.51. Tor- 20/12 . Skolavslutning i Gustavsbergs kyrka 16:00-16:45

 

Ha en underbar andra advent,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Maria

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.