Mars v.50

Hohoho alla Marsianer!

 

Vecka 50 lider mot sitt slut och vi börjar närma oss slutet på terminen. Nu är det bara slutspurten kvar och vi tokladdar sista veckan med en superaktivitetsdag bestående av både skridskor och simning. Rätt in i kaklet, kan man säga:) Räkna med färdiga och trötta barn när de kommer hem…

 

Denna vecka har bestått av miljöbeskrivningar i Svenska där vi övat på att beskriva olika fantasymiljöer och i Religion så har vi fortsatt med de nya begreppen “Kärlek och Lycka”. Vad är meningen med livet frågar vi oss bland annat och hur ser våra världsreligioner på dessa begrepp?

 

Vårt sociala samspel fortsätter och vi kämpar här på fotbollsplanen. Nästa termin kommer vårt nya fotbolls-stjärnskott Andreas att hjälpa och leda oss i arbetet med att respektera varandra och de regler som vi har här på skolans fotbollsplan, tur då dessa fotbollsregler inte är en av våra nuvarande pedagogers specialiteter:)

 

Härliga Lucia hälsade även på oss i höstkylan och stämningen är nu på topp!

 

Fredagskluringen:  De flesta åskådningar talar om att “man ska göra gott”, ge exempel på vad det betyder och hur det kan se ut: Vad är en god handling tycker du?

 

 

Fokus denna vecka:  Hemprov och bedömning i Religion

Ja, nu är ni säkert i full gång med att skriva hemprov i Religion. Många existentiella frågor att reflektera över och jag hoppas verkligen att ni fått flera härliga stunder tillsammans där ni har fått möjlighet att reflektera över livets stora frågor. Det har verkligen varit fantastisk att få följa med på denna resa med era barn och få höra alla intressanta infallsvinklar och ideer om hur våra liv fungerar och hur man kan tänka kring olika frågor.

Den största poängen med själva provet är att eleverna ska få tid att börja fundera över våra stora livsfrågor. Det finns inte många rätt eller fel här. Kidsen själva verkar grymt taggade till detta men är det något, vad som helst, kontakta mig direkt så kan vi förtydliga eller reda ut saker direkt.

Viktigt med detta prov är att jag inte bedömer elevernas åsikter eller deras ”tro”. Det jag tittar på och bedömer är ATT man har svarat (ett svar kan också vara att man inte vet) men att när man svarar så kan man motivera och förklara och samtidigt i vissa fall kunna koppla till en åskådning. Med en åskådning så innefattar så väl våra världsreligioner som ateismen och agnosticismen. Kan vara bra att veta.  Vill även förtydliga att de frågor som är på provet inte är några nya saker som dykt upp. Alla delar och alla frågor har vi arbetat med under lektionstid. De har varit fantastiska och det här temat har blivit en av mina personliga favoriter:)

Vad gäller bedömning på provet och matriser för hela ämnet så kommer jag inte att hinna fixa allt klart allt till avslutningsdagen på torsdag nästa vecka tyvärr. Därför får eleverna hålla sig till tåls… Provet kommer att rättas under lovet och när vi är åter i skolan får eleverna sin återkoppling på dem. Matriserna kommer att fyllas i löpande under lovet.

Avslutningsvis vill jag också passa på att denna gång speciellt uppmärksamma Jonatan Sjöstrand som skapat vår fina hemsida till detta ändamål. Så fantastisk att ha alla dessa datagenier i klassen som gör mitt jobb så mycket lättare. Stort tack!

 

 

Övrig information:

 

Simning och Skridskor. En heldag med skojsiga aktiviteter!

Måndag den 17/12. Heldag med mys! Vi möts 9:30 på Ekvallen. Är det någon som har svårigheten att ta sig dit så hör av er till oss. Här åker vi skridskor på förmiddagen. Därefter tar vi oss till badhuset för att avsluta eftermiddagen på bästa sätt med simning och lek. Vi beräknas vara klara klockan 14.00 vid badet. Vi pedagoger åker tillbaka till skolan med de elever som ska med dit.

Ta med:

  • Matsäck! Lång dag så ett mellis och varm dryck vore också toppen…
  • Skridskor och hjälm (Klubba om man så vill)
  • Badkläder, handduk och hänglås.

 

Kommande datum nästa vecka (v.51):

Mån – 17/12 Heldag. Skridskor samt bad! Samling: 9:30 Ekvallen. OBS!! MATSÄCK!

Mån- 17/12 Adventskonsert. Se info ovan för biljettinformation!

Tis – 17/12 Inlämning hemprov i Religion senast 8:20.

Ons- 19/12 Jullunch för eleverna

Tor- 20/12 . Skolavslutning i Gustavsbergs kyrka 16:00-16:45

 

Ha en underbar andra advent,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Åsa

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.