Mars v. 51

 

Snipp och snopp alla Marsianer!

 

 

Här på Lemshaga gillar vi att göra snöskulpturer på rasterna…Vi kallar det för “skapande och kreativitet”. Helt själva har vi kommit på det!

Nu har vi krigat igenom oss hela höstterminen i åk 5! Denna vecka har bestått av aktiva dagar med skridsko, simning, fadderverksamhet, göra klart och bara julmysa.

På tisdagen träffade vi fadderbarnen och hade en mysig liten lekstund tillsammans. Förmiddagen gick åt till planering och fix inför det viktiga besöket. Sedan fick faddrarna läsa högt ur boken “Häxorna” för sina fadderbarn, medan fadderbarnen under tiden de lyssnade fick rita något de hörde från berättelsen. Vi fick många fina bilder och häxor på det…

 

Berätta om aktivitetsdagen

 

Aktivitetsdagen blev så lyckad. Vi hade en supermysig dag med många skratt och lite tårar. Det är så härligt att få se de här klasserna komma så bra överens och att alla kan leka med alla även när vi är ute på andra aktiviteter än i skolan. Jag tror vi alla kan hålla med om att alla var rätt trötta, sköna och möra efter måndagen. Men så underbart med frisk luft, fika i snön följt av lek, bad och varm bastu.

 

 

Tacka för mig, Maria

Jag vill passa på att tacka för mig också för de här senaste 1,5 åren med er! Jag kommer sakna alla något enormt. Glad ändå är jag eftersom ni inte helt blir av med mig 🙂 Jag kommer finnas med i huset, men på en annan tjänst. Så alla är lika välkomna att ändå höra av sig till mig om man undrar någonting.

 

Annars vill jag bara säga TACK och skicka en stoooor julkram till alla marsipaner <3

 

Fredagskluringen:  Hur skulle vi kunna räkna ut arean på en snögubbe?

 

Fokus denna vecka:  Matematik och problemlösning

NP-prov tester

En matematiklektion testade vi göra RIKTIG problemlösning. Eleverna fick testa på och göra ett nationellt matteprov! Väldigt vad lärorikt för många och så kul att se ändå att de greppar mönster och geometri redan nu så bra innan vi ens kommit hela vägen fram.

 

Fantasifull julbild problemlösning:

Vi har fokuserat mycket på problemlösning den senaste tiden i matten. Mars-eleverna är alla så duktiga i problemlösningen och det är kul att se när de kan lösa många uppgifter så bra som de kunnat gjort tillsammans. Att även se att de är så snälla och kan bjuda in varandra är ännu roligare att se. Här har vi klurat med en fantasifull julbild som skulle bli något enastående när den blev klar! En julbild gjord efter instruktioner och geometriska figurer…

 

Övrig information:

Ta hem saker i kapprummen!

OBSERVERA att det är dags att kolla igenom kapprummen för att se om det finns några saker att ta hem. Kapprummen kommer städas under jullovet och kvarglömda saker som ligger kvar kommer att packas ihop och föras bort.

 

Kommande datum:

Fre 21/12-18 JULLOV

Mån 7/1-19 Klubben stängd.

Tis  8/1-19 Skolstart för eleverna.

Tors 17/1-19 Fairplay Cup innebandy.

 

Ha en underbar Jul & ett Gott Nytt År,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Maria

En kommentar

Kommenteringen är stängd.