Mars vecka 16

Hej superläsare!

 

För det måste man ju kalla klassen som läst över 13 000 sidor i lästävlingen Lemshaga läser. Heja er! Än så länge leder vi tävlingen. Vi väntar dock på några resultat som dröjer på grund av frånvaro så håll tummarna över helgen!

 

 

Retorikmatchen

 

Vilka retoriker vi har i Mars! Ni har blivit sådana proffs på att skriva tal med etos, patos, logos, stilfigurer, tydlig disposition och röd tråd. Dessutom har ni blivit riktiga talare. Jag är superstolt över er! Förändringstalen till kvalomgång 2 i retorikmatchen är nu färdigskrivna och inövade av våra representanter Ferdinand, Leia, Emrik och Siri. Gröns förändringstal handlar om tryggare skolväg medan Röd skrivit om schysstare språk på fotbollsplanen. Ett litet smakprov från dagens provinspelningar är skickade till er alla på mail. På tisdag skickar vi in våra tal. Håll tummarna för att vi går vidare!

 

Katitzi

 

Vi har nu läst klart Katitzi och Lump-Nicke. Du som varit frånvarande den här veckan hittar sidorna i svenska-klassrummet på classroom. Härnäst kommer vi gå vidare genom att skriva en analys av boken där vi diskuterar bokens tema och budskap samt kopplar berättelsen till författaren och tiden då den utspelas. Märks det att det är Katarina Taikon som skrivit boken? Hur? Märks det att boken utspelar sig på 40-talet? Ge exempel! Vad tror du att Katarina vill få oss att tänka och förstå när vi läser boken?

 

Kemi

 

Efter den mer laborativa vetenskapsfestivalen förra veckan har vi den här veckan fokuserat på den teoretiska delen av kemins grunder. Vi har besvarat frågeställningarna Vad är kemi? samt Vad är materia? Vi har också skrivit faktatexter om atomer och molekyler samt förklarat bilder på vatten i fast-, flytande- och gasform med kemi-språk.

 

 

Allt material finns i NO-klassrummet på classroom. Om du är hemma den här veckan är det toppen om du kikar där så att du ligger bättre i fas när du kommer tillbaka.

 

Enligt plan skriver vi läxförhör i kemins grunder 19/5 samt prov i materia och material den ⅗. Instuderingsfrågor finns redan nu på både schoolsoft och classroom.

 

Paralympics 3-5 maj

 

Måndag-onsdag den 3-5 maj är det dags för årets Paralympics i Storgården. I år blir det en corona-anpassad variant där eleverna kommer vara i sina vanliga halvklasser istället för i blandade grupper.

 

Temat för vårt paralympics är normkritik. Under måndagen och tisdagen kommer eleverna besöka tre stationer per dag. På stationerna möter de en eller två Storgårdslärare och genomför en lugnare aktivitet i normkritikens tecken. På onsdagen har vi en avslutande friluftsdag utomhus med sex mer aktiva stationer.

 

Vi kommer äta ute dessa tre dagar. Skolan ordnar mat men eleverna behöver ha med sig tom låda att ta maten i, bestick samt vattenflaska.

 

Lägerskola i åk 6

 

På Lemshaga inleds ju åk 6 normalt med tre dagars lägerskola på Ängsholmen. Grundtanken har, som ni vet, varit att även vi skulle besöka Ängsholmen i augusti. På grund av den ovisshet som råder just nu har klassföräldrarna, i samråd med skolan, dock beslutat att skjuta fram klassresan till våren i åk 6. För att vi ändå ska få en rolig och gruppstärkande uppstart planerar klassföräldrarna en corona-anpassad heldagsaktivitet i augusti i stället.

 

Nästa vecka

Tisdag: SO-prov, Glosor röd
Onsdag: Glosor grön
Torsdag: Läsläxa

Kommande

3-5/5: Temadagar Paralympics

5/5: Skolans dag (digital)

10-12/5: Studiedagar, elever lediga 

17/5: Matteprov kapitel 1-3

19/5: Läxförhör NO

3/6: NO-prov

 

Hälsningar från Klubben

 

Under vecka 19 kommer inte någon skolverksamhet att pågå pga studiedagar och lovdagar. Vilket betyder att man får vara ledig hela veckan utan att ansöka om ledighet.

Fritids/klubbens öppettider och tillgänglighet är även begränsad, se nedan:

 

Måndag 10/5. SEPARAT ANMÄLAN KRÄVS, via mail pga att all ordinarie personal är på fortbildning. Se tidigare utskick på SS av skolledningen.

 

Tisdag 11/5, Fritids/klubben öppet som vanligt.

Onsdag 12/5, Fritids/klubben öppet, stänger 15.00 pga dag före röd dag.

 

Torsdag 13/5, Stängt pga röd dag.

Fredag 14/5, Stängt pga lovdag i kompensation för 6/6 som sker på helgdag detta år.

 

Ni gör er anmälan ang. tis-ons i schoolsoft, under kommentar från vårdnadshavare skirver ni Närvaro alt. Ledig. Vi behöver er anmälan senast 26/4.

 

Trevlig helg!

 

/Mars-teamet

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.