Mars vecka 35

Hej alla fantastiska marsipaner,

bra jobbat den här veckan!

 

Tyvärr har vi ju fått klara oss utan Maria som gick och blev sjuk och har legat hemma den här veckan. Säkra källor vet att hon är på bättringsvägen och snart tillbaka hos oss. Vi saknar dig!

 

Marias frånvaro har gjort att matten och engelskan inte riktigt kommit igång på det sätt det var tänkt. Ni har dock kämpat på bra tillsammans med Victor och Trixie som vikarierat. Det är som vanligt toppenbra arbetsro och fin stämning på lektionerna men visst blir man ändå lite extra trött såhär i uppstarten, särskilt när det inte riktigt är som det är tänkt. Hoppas att ni alla kan ta det lugnt och vila upp er ordentligt i helgen!

 

Idrottsundervisning på Södersved

När det är vardag är det lätt hänt att glömma av att uppskatta den fantastiska miljö vår skola omges av. Hur lyxigt är det till exempel inte att i det direkta närområdet ha möjlighet till den här idrottsundervisningen!?:

 

Kom ihåg att hålla koll på den lokala planeringen i idrott här på hemsidan så att du vet vilka kläder du ska ta med dig.

 

Lära känna

För att stärka gruppen och lära känna våra nya kompisar har vi lite extra fokus på gruppstärkande aktiviteter såhär i början. Vi har till exempel gjort lära-känna-bingo, testat spelen ni byggde på träslöjden i åk 4, gått gemensamma promenader och lekt ihop.

 

 

Människokroppen

I år har jag ju även fått damma av min gamla legitimation i NO vilket känns toppen för då får jag ju spendera mer tid med er! Vårt första arbetsområde är Människokroppen. Den här veckan har ni fått rita och skriva vad ni redan vet om hur kroppen ser ut och fungerar inuti. Vi har också arbetat med första avsnittet på ne.se som heter Vår kropp. Där har vi mött begrepp som celler, DNA, organ och organsystem i vilka vi kommer fördjupa oss under kommande veckor.

 

Familjen Bliss magiska bageri och förklarande text

I svenskan har vi startat upp läsårets första gemensamma bok, nämligen Familjen Bliss magiska bageri av Kathryn Littlewood Vi varvar högläsning med enskild läsning och arbetar med uppgifter kopplat till läsningen.

 

Förutom att läsa Familjen Bliss kommer vi de närmsta veckorna arbeta med att undersöka och skriva förklarande texter. Självklart passar vi då på att läsa texter kopplat till det vi arbetar med i NO. Ni kommer få chans att visa allt ni lärt er sedan när ni skriver förklarande texter  om människokroppen.

 

   

 

Förmiddagsmellis

I år äter vi senare lunch jämfört med tidigare, 12.10 varje dag. Skolan bjuder på frukt varje förmiddag för att hjälpa energin räcka hela vägen fram. Om du vet om att du kan behöva ännu mer får du gärna ta med en smörgås eller egen frukt att äta på någon av förmiddagsrasterna.

 

 

Klubben hälsar

Klubben påminner om att det även fortsatt är hämta/lämna utomhus som gäller.

 

Bildpublicering

I Schoolsoft finns en nyhet publicerad där vi ber er vårdnadshavare ta ställning till publicering av namn respektive bild. Eftersom samtliga vårdnadshavare i Mars redan besvarat denna fråga på blanketterna vi skickade hem kan ni ignorera nyheten i Schoolsoft.

 

Info från Kulturskolan

 

Trevlig helg!

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.