Mars vecka 39

Hej alla härliga marsianer,

 

Tack för alla bra utvecklingssamtal den här veckan! Det var lite teknikstrul vid några samtal men på det stora hela fungerade det oväntat bra.  Återkoppla gärna din upplevelse av samtalet, det är bra för oss att veta hur ni tyckte att det var jämfört med ett vanligt utvecklingssamtal.

 

Några av er har samtal nästa vecka. Då ligger samtalen antingen på tisdag innan första lektionen eller på onsdag efter skolan. Beroende på vilken tid det är samt om eleven behöver omsorg  den tiden eller inte bestämmer ni själva om eleven är hemma eller i skolan under samtalet.

Resonera och laborera

 

Vi fortsätter arbeta med Familjen Bliss i svenskan och Kroppen i NO:n. Den här veckan har vi övat på att utveckla vår svar och resonera kring frågeställningar utifrån läsningen i Bliss. Vi övar på att bygga ut våra svar genom att:

  1. Skriva svar.
  2. Förklara varför.
  3. Ge exempel från texten och/eller egna erfarenheter.
  4. Skriva konsekvenser, vad det leder till.
  5. Skriva slutsats, vad du kom fram till.

 

NO:n och svenskan har också samarbetat då vi laborerat på NO:n och skrivit laborationsrapport på svenskan. Laborationen gick ut på att undersöka vad som händer om vi luktar på en lukt länge. Vår hypotes var att luktcellerna tröttas ut och efter ett tag inte reagerar på lukten. Elev 1 luktade på en burk med kanel samtidigt som Elev 2 luktade på kaffe. Sedan luktade båda på en kanel/kaffe-blandning. 

 

 

 

 

Vår gemensamma laborationsrapport i sin helhet ligger i NO/teknik-klassrummet på classroom, visa gärna hemma!

 

 

Mentorstiden framöver

 

Kommande veckor arbetar vi med matriser och bedömning samt studiero och studieteknik på mentorstiden. Nu på måndag startar Röd med matriser och bedömning tillsammans med Catrin medan Grön har studiero och studieteknik med Maria. Veckan efter byter vi.

 

 

Komma ikapp

 

Maria hälsar Kunskapsloggen för kapitel 2 i matteboken är på fredag nästa vecka. Ta hem boken om du behöver komma i kapp. Om du varit sjuk eller ledig är det bra att hålla koll på de olika klassrummen i classroom, där lägger vi ut uppgifter och information om vad vi gjort i skolan.

 

Hälsning från Krister – Vandringsdag torsdag

Torsdagen den 1/10 är det dags för vår vandringsdag.

Skoldagen börjar kl. 8.30 med samling vid eken och vi är åter på skolan 14:38. Mer information finns på schoolsoft.

Utrustning: Ryggsäck, bra skor att vandra i, kläder efter väder, just nu ser det bra ut ca 10 grader och lite sol. En rejäl matsäck med en stor dricka, skicka gärna med frukt och någon god fika.

Läxhjälpen

Nu är läxhjälpen igång. Det är som tidigare Krister som håller i den och tiderna är kl 15-16 på tisdagar och 15.15-16.15 på torsdagar. Ta chansen att få hjälp med läxor och komma-ikapp-arbete!

Vaccination HPV

De som ska vaccineras mot HPV-virus gör detta hos skolsköterska Judith den 5/10.

Föräldramöte 14/10 kl 17.30

Den 14/10 kl 17.30 har vi terminens föräldramöte. Det blir digitalt via google meet den här gången, länk skickas ut innan. Vi har tänkt prata en del om matriser och bedömning inför betyg i åk 6. Vi tror också att klassföräldrarna och föräldrakoordinatorerna vill ha en punkt. Om det är något annat du tycker att vi borde ta upp vill vi att du mailar mentor senast en vecka innan, vi kommer inte ha möjlighet att ta frågor under mötet.
Mötet avslutas senast 19.00.

Trevlig helg!

/Catrin, Maria, Johanna och Anna

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.