Mars vecka 41

Tack för en bra vecka alla små mumsiga marsipaner!

 

 

 

Normer och värden

Veckan började med fokus på arbetsro och studieteknik under mentorstiden. Vi arbetade både enskilt och i grupper för att komma fram till hur vi kan göra för att se till så att vi har förutsättningar att lära så bra som möjligt.

 

 

Nästa vecka kommer vi fokusera på rasten. Vi tjuvstartade lite den här veckan genom att prata om hur vi ska se till så att går schysst till vid bollpingisen.

Människokroppen

Under NO-lektionerna fortsätter vi att arbeta oss igenom vår kropp. Vi har nu avslutat området ”Sinnen och hud” och börjat läsa på om ”Hjärta och blod”. Om du vill vara förberedd inför lektionerna kan det vara en bra idé att titta igenom avsnitten innan. Du hittar allt på ne.se -> Läromedel -> Människokroppen Mars Röd/Grön.

 

Familjen Bliss och alfabetisk ordning

Vi fortsätter läsa om Familjen Bliss magiska kokbok och varvar enskild läsning med högläsning och arbete utifrån boken.

 

 

 

Den här veckan har vi även haft fokus på alfabetisk ordning under svensklektionerna. Vi har gjort övningar och arbetsblad men också använt våra kunskaper på riktigt för något väldigt viktigt – nämligen vårt Skolbibliotek! Edit har arbetat hårt med att märka alla böcker och sedan har ni alla gjort en jättefin insats med att sortera böckerna i alfabetisk ordning och skriva in dem i ett kalkylark. Båda klasserna har haft en lektion var i biblioteket och sedan har flera av er drivit det vidare på frivillig basis. Många har fixat under raster och Klubben-tid och ni gör det så magiskt bra! Det är lite kvar att fixa men snart är vi redo för nyinvigning av Storgårdens Skolbibliotek.

 

 

 

 

Föräldramöte 14/10 kl 17.30

Påminner om föräldramötet den 14/10 kl 17.30. Det blir digitalt via Google meet den här gången, länk mailas ut innan. Vi har tänkt prata en del om matriser och bedömning inför betyg i åk 6. Vi tror också att klassföräldrarna och föräldrakoordinatorerna vill ha en punkt.

Läxor

Håll alltid koll på läxor och prov på schoolsoft. Att ha koll på inför kommande vecka:

  • Svenska: Läsläxa på classroom.
  • Engelska: Glosor på schoolsoft. Skriv på din berättelse hemma om du inte hunnit så långt.
  • Matte: Räkna kapitel 3 lektion 1-5 på NOK för att öva på färdighetsträning till fredag.

Meddelande från Klubben

En påminnelse om att det nu är hög tid att anmäla ditt barn till Fritids/Klubben inför höstlovet. Du gör din anmälan via schoolsoft, genom att skriva NÄRVARO alt. LEDIG under kommentar från vårdnadshavare. Om ditt barn ska vara här på höstlovet behöver du även lägga in aktuella tider.

 

Trevlig helg önskar Catrin, Maria, Johanna och Anna

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.