Mars veckobrev v.17

Hej alla härliga Marsianer!

Vårsol ute, vårkänsla inne

Vårsol i hjärta, vårsol i sinne 🙂

Det har varit en härlig händelserik vecka med vår i luften. Rasterna blir så mycket roligare när himlen är blå, marken inbjudande torr, grodorna kväker i bäcken och fåglarna kvittrar.

 

 

Att hålla tal i tävlingen Retorikmatchen som klassen arbetat med avslutades denna vecka. Alla elever har tränat och hjälpt till att skriva talet med fenomenal stöttning av Catrin och Linnea och Vincent gjorde ett toppenjobb i framförandet i torsdags. Här ett filmklipp från genrepet.

NO:n fortsätter vi att laborera. Det känns tryggt att ha så fina elever att det känns säkert att laborera med skyddsglasögon, droppflaskor, pipetter och pulver med 24 barn i slumplottade grupper samtidigt. Här en filtreringslab för att separera ämnen och en indikatorlab för att undersöka de olika pulvrens reaktioner. Vi inleder även redovisningar av grundämnespresentationerna kommande vecka.

  

   

 

På matten arbetar vi med att använda visuella stöd vid matematisk problemlösning. Bland annat med spelet Disappearing Dinos “Thinking Blocks”. Det finns bara på engelska och klassens elever imponerar med sitt kämpande med att tolka matematikinnehåll och engelska på samma gång. Att arbeta med bildstöd passar bra ihop med att vi inleder ett arbetsområde om tabeller och diagram. Snart kommer klassen att få genomföra och presentera egna undersökningar med datorn som redskap.

 

Plastkorkinsamling pågår. Nu är det dags att ta med korkarna till skolan så vi kan börja planera hur stort (eller litet) konstverk vi kan skapa. Vi kommer även att ha en extra insamling för elever från andra klasser på skolans dag. Här en bild från Olas föreläsning om Volvo Oceans Race miljöprojekt där han visar en bild på familjens Åstradssons återvinningskonst av flipflops samt en bild på några amerikanska elevers plastkorkskonst – så det blir synligt vad vi siktar mot.

 

 

Kommande:

Skolans dag den 9/5 kl 12 – 15 närmar sig med stormsteg. Klassföräldrarna besökte klassen under veckan och berättade om planerna. Se mejl för mer info om tider och ansvarsfördelning. Viktigt att alla bakar (minst 2 mjuka kakor, en långpanna, 30-40 bullar/muffins) så att det finns på plats senast kl 11.  Kan du inte närvara behöver du lämna dina bakverk till någon annan och meddela detta i god tid. Skriv helst en ingredienslista och baka gärna allergivänligt om du kan. Respektera totalt nötförbud! Kommentera – vad tänker du baka för gott till klassens dag?

 

Betygsföräldramöte med korvgrillning och fikamingel onsdag 23/5. Klassen ordnar korvgrillning och klassföräldrarna ordnar fika.

 

Studiebesöket på Tom Tits Experiment är inplanerat till torsdagen den 24/5. Det kommer att vara välkommet med några medföljande föräldrar. Hör av er till Malin om du har möjlighet att komma med.

 

Studiedagar/lovdagar. Vi vill uppmärksamma alla vårdnadshavare att skolan, i samband med Kristi Himmelsfärd, kommer att ha tre studiedagar. I praktiken innebär det att eleverna har lov 10-11 maj och studiedagar 14-16/5. Fritids/Klubben håller öppet dessa studiedagar. Anledningen till att det kommer 3 studiedagar i följd är att de Nationella proven ska rättas i alla ämnen samt ytterligare en fortbildningsdag för lärarna som inte handlar om  rättning.

Hoppas ni får eller haft en härlig Valborgshelg! /Ayla, Julia, Malin

19 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']