Mars veckobrev v.3

Heja Mars!

Så skallade ropen under vår FairPlay-dag i tisdags. Mars gjorde en toppeninsats både i kamratskap, samarbete, kämpainsatser och positiv inställning både på innebandyplanen och utomhus trots rusket vid brasan där vi grillade korvlunch och mös tillsammans. Klassens fina insatser resulterade även i vinsten i kategorin FairPlay! Fruktkorg och pokal får vi i pris förutom äran!

Vi valde dessutom att ha utemys med grillning av S´mores som belöning för att klassen samlat kulor för god hjälpsamhet, bra fokus, fina arbetsinsatser och bra arbetsro i klassrummet. Vi pratar om vad som är bra och hjälps på så vis åt att bli ännu bättre!

En av klassens elever har hållit föredrag för båda grupperna om sin resa till det spännande landet Nya Zeeland. Eleverna visade stort intresse och respekt och föredragshållaren Mira gjorde en kanoninsats i att förbereda ett informativt bildspel, prata tydligt inför grupp, svara lugnt på kamraternas frågor och berätta om geografiska, naturvetenskapliga och kulturella fakta på ett intressant sätt. Detta blev kan man säga startskottet på ett långsiktigt projekt i att träna på att hålla muntliga framföranden. Ett slags klassens “Grej of the Week”. Mer om detta längre fram. Men att spåna idéer till vad man själv skulle kunna och vilja berätta om är alltid bra.

På NOTk arbetar vi nu med kemi. Vi har påbörjat en undersökning av fem olika okända pulver som vi genom att undersöka deras egenskaper, blanda med olika vätskor, elda dem och systematiskt notera likheter och skillnader så småningom kommer att kunna ta reda på vad ämnena består av. Vi tränar på att noggrant tolka och sätta ord på vad vi ser, hör, luktar och känner. Vi arbetar parallellt med denna naturvetenskapliga undersökning med att läsa och lära om materiens minsta beståndsdelar, lära oss begrepp i ämnet och om hur kemin används i världen.

På matten har vi arbetat med små och stora tal på olika sätt – olika räknesätt och metoder, skifta mellan tal i olika former (bild-, bråk-, decimalform) och storleksordnar dem på tallinje och nu har vi precis börjat använda alla de kunskaperna för att lösa kluriga problem på området. Fokus kommande vecka blir att träna tydlig kommunikation både skriftligt och muntligt samt arbeta med  olika problemlösningsstrategier.

Och så kom ju äntligen snön… 🙂

Med önskan om en till toppenvecka! /Malin, Julia, Ayla

Händer under veckan

Period 2 blir period 3. Slöjdlärarna låter hälsa att nästa vecka är det dags för er att byta grupper. De som varit på träslöjden skall till textilslöjden och tvärt om. De som haft musik kommer att ha bild och omvänt.

På textilslöjden har eleverna hunnit med att lära sig virka, sy fulmonster och slöjdpåsar. Åsa kommer sakna sina trevliga grupper men också mycket glad att få återse gamla godingar från förr.

Kommande

Mån 5/2 fm och onsdag 7/2 heldag – Utvecklingssamtal Tider att boka kommer på schoolsoft. Där hittar ni strax även frågor att fylla i inför mötet.

13/2 tisdagAllaktivitetsdag Mer info om de olika valen längre fram.

21/2 Föräldramöte år 4-9 Mötet inleds med gemensam föreläsning, därefter fortsatt möte klassvis. Hör gärna av er med frågor ni vill ta upp.

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']