Mars veckobrev v.46

Hej alla härliga Marsianer!

 

Veckorna flyger fram och vi lär och har roligt tillsammans! Att tänka på nu när det är kallare ute är att ta med rejäla varma kläder och skor och gärna överdragskläder som skyddar.

 

I matte har vi sedan sist kommit in rejält i nya boken “Beta” och eleverna kämpar på bra med uppgifter i flera olika nivåer. Veckan som gick hade vi ett begreppsförhör om de fyra räknesätten som eleverna löste galant. Heja er! Många behöver befästa multiplikationstabellerna för att lättare kunna lösa svårare uppgifter i multiplikation och division och för att spara på arbetsminnet så det kommer vi att lägga lite extra krut på i skolan nu innan jul. Det vore toppen om ni alla stöttade era barn hemma med det också. Ofta är det några få som är riktigt kluriga och då kan en postit med 7 * 8 = 56 i både badrummet och köket, på sänglampan och träningsväskan göra att det fastnar. En i taget…

 

I NOTk håller vi på och avslutar byggprojektet. Förra veckan hade vi på tisdagen byggeftermiddag med en helt galen aktivitetsnivå – över 30 byggande barn, limpistoler, saxar, träpinnar, kartong, färg och kex och flödande kreativitet hela eftermiddagen. Bra jobbat alla ni som kämpade med det sista fixet! På lektionerna avslutar vi med en skriftlig analys som ska finputsas efter en utställning med kamratrespons som vi hade i onsdags. Det har blivit många fina, genomarbetade och kluriga byggen! Se några på bilderna och filmsnuttar på några båtar som funkat bäst.

 

Kommande:

 

Onsdag 22/11 genomför alla sexor på skolan muntliga Nationella Prov ihop med flera av lärarna så det blir en möjlighet för Mars att prova lite annat. Lektionerna blir enligt schema men innehållet lite nytt ihop med Ayla, Maria, Mia och Jonas.

 

Torsdag 23/11 träffar vi våra fadderbarn på Pluto.

 

Måndag 27/11 går vi på Gustavsbergsteatern och ser balettföreställningen “Alice i Underlandet” som klassens elev Juni spelar i. En chans att möta kultur som många inte får ta del av så ofta. Samling vid Lemshaga busshållplats 9.30 Bussen går 9.39. OBS! Tidigare starttid denna dag!

 

Skolan stänger 27/11 tidigare på eftermiddagen –  14:45  pga fortbildning för lärarna.

 

Ha en härlig helg! /Marslärarna

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']