Mars veckobrev v 47

Marsianer!

En ny vecka har gått och vi stormar fram mot jul och jullov.

Svenska

Vi har börjat med ett nytt projekt och det är inom läsningen. Vi läser Häxorna av Roald Dahl tillsammans i klassen. Alla elever jobbar med att läsa boken och svara på frågor. Frågorna är av karaktären att svaren finns direkt i texten som ”var gömmer sig huvudpersonen och Bruno när de ser en av rumsflickorna?”, att vi behöver läsa mellan raderna tex: ”varför tycker Bruno att det är bra att vara mus?” där svaren inte står tydliga utan vi behöver fundera kring vad texten egentligen menar och att vi behöver fundera själva kring texten, där det inte finns några rätt eller fel svar utan för att reflektera över det vi läst ”om du var huvudpersonen, hur skulle du gjort för att få tag på en flaska av formel nr86? Berätta!”.

När vi inte jobbar med läsningen har vi under denna vecka börjat att jobba med skrivstil. Detta för två saker. Dels för att det är kul att få lära sig ett nytt sätt att skriva bokstäver på och då kunna få skapa sig en egen typ av handstil. Den andra fördelen att jobba med skrivstil är att vi faktiskt tvingas till att forma bokstäver noggrant. Vi pratar ofta om att vi måste kunna förstå vad det är vi skriver och det påverkas av tydligheten. Är det ett A eller ett U som vi skriver? Detta har vi sett slarvas med och nu tvingas vi när vi nöter in nya former av bokstäver tänka på hur bokstaven egentligen faktiskt ser ut. Detta område togs emot fantastiskt bra. Det var så kul att se hur taggade ni var inför detta område och många hade redan testat på innan för att veta vad det var. Kul!

NO

I NO har vi nu börjat jobba med kroppen. Vi har denna vecka koncentrerat oss på vad som gör oss unika som fingeravtryck, tandavtryck och DNA där fokus låg på fingeravtryck och DNA. Vi har skapat egna fingeravtryck för att se vad vi har för några mönster.

 

Vi har också gått igenom DNA och blivit förundrade över hur mycket DNA som faktiskt finns i varje människocell, ca 2M. Att den får plats är för att den är mycket liten men också tvinnad, vriden, som en fjäder som en elev uttryckte sig.

Nästa vecka kommer vi att gå in på mer om DNA och om celler.

Idrott

I idrotten har vi fortsatt inneidrott och vi kämpar på för fullt. Kul att se!

Förväntansavtal

På Lemshaga har vi ett förväntasdokument med tydligt nedskrivna förväntningar på både elever, föräldrar och personal på Lemshaga akademi. Dokumentet finns på skolans hemsida. Det är fortfarande några förväntansavtal som vi väntar på. Behöver ni hjälp med att skriva ut är det bara att höra av er till oss.

Förväntansavtal

Kommande

13/12- Lucia, start kl 8:00 i Amfiteatern

17/12- Museibesök, naturhistoriska (om någon förälder vill följa med denna dag är det bara att kontakta oss)

18/12- Jullunch

19/12- Skolavslutning i Gustavsbergs kyrka kl 16:00-16:45

Ha en trevlig helg

Camilla, Ayla, Krister och Marie

En kommentar

Kommenteringen är stängd.