Mars veckobrev v.49

Hej alla härliga Marsipaner!

Nu närmar sig julen och då passar det bra att koppla av med julgodisbak av marsipan och levande ljus och annat mys. I skolan hoppas vi att ni alla ska orka lite till – så vi håller flaggan i topp in i det sista. Insamlandet av glaskulor för arbetsfokus, fina insatser, hjälpsamhet och positiv stämning och god arbetsro går bra och vi har fått in massor av roliga förslag på vad vi ska göra som belöning och fortsatt uppmuntran. Snart framme vid delmål 250ml!

Den gångna veckan har vi satsat massor av kraft på att sätta algoritmerna i multiplikation och division. Det är tuff träning för många men klassen enas om att det är lite coolt att de flesta trodde det var omöjligt att räkna ut 370 * 600 för några veckor sedan och nu har de allra flesta en metod som fungerar. Vi kämpar på! Ett trevligt sätt att träna lite extra är att gå på läxhjälp. I torsdags knaprade detta härliga gäng lite kex och räknade tillsammans. Det är roligare att plugga tillsammans!

På NO:n håller vi just på med att skapa vår egen kemibok. Temat vi ska jobba med heter “Kemiförsök” och handlar om att undersöka och sortera ämnen efter deras olika egenskaper. Vi började med att prata om alla olika ämnen som finns i periodiska systemet och om hur viktigt det är med kemisäkerhet. Klassen klarade ett “Finn X fel-bip-test” där de skulle upptäcka säkerhetsrisker galant!

Sedan tränade vi på att kategorisera saker efter egenskaper (t.ex. lukt, form, konsistens) med hjälp av Venndiagram och godis. Det var en uppskattad övning! Se om du kan komma på vilka egenskaper som varje cirkel nedan står för. Skriv i kommentarsfältet. Alla som har givit ett förslag får smaka…

Här kommer en liten uppdatering från textilslöjden. 
Det är mycket härliga grupper jag har förmånen att få träffa på tisdagar och fredag.
Under årskurs fem lär vi oss virka samt syr mycket på symaskin. Vi virkar bokmärken av luftmaskor och fasta maskor. 
 
De elever i Mars som haft textilslöjd under hösten har även skapat sköna och unika Flygande Fulmonster.  Eleverna har fått hitta på formen och sedan sytt och broderat sitt Fulmonster
Genom att vi benämner det fulmonster släpps mer kreativitet loss, vi fastnar inte i “snygghetsfällan”, det är tankeväckande och befriande. Efter avslutat arbete har de fått berätta några rader om sin figur och dess egenskaper. De blir riktigt sköna typer med starka personligheter! Se bifogad pdf. Mars Fulmonster ht-17
 
Just nu håller vi på att sy egna slöjdpåsar som eleverna kommer använda för förvaring av sina slöjdalster till årskurs 9.
 
Titta och njut! /Hälsningar Åsa
Händer under veckan:
Luciamorgon 13/12 träffas vi 8.20 i kapprummet för att gå gemensamt till Amfiteatern till 8.30. Föräldrar välkomnas att delta vid luciamorgonen. För de som deltar i tåget finns mer info här: Luciainfo för kören, klicka här!
Kommande vecka:
Fair Play Cup Tisdagen 19/12 spelar vi innebandycup för hela Storgården så ta med idrottskläder och kämpahumör.

Jullunchen för eleverna är 21/12.

Avslutningstider i kyrkan 21/12: SG 16.00-16.45 + Marknad

Stort varmt tack i förväg till alla klassföräldrar som fixar inför denna marknad och till alla familjer som ska hjälpa till med fix inför och med att stå och sälja. Heja er!

Hälsningar Marsmentorerna

14 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']