Mars v. 2

 

 

Då var vi i full gång med vårterminen och kreativiteten blomstrar. I svenskan läser vi klart vår bok om häxor och längtar tills vi ska börja skriva våra kapitelböcker nästa vecka. I SO har vi börjat vår resa genom Europas geografi och i NO har vi åkt ut i rymden… Här händer det massor som vanligt.  Intressant att vi kan vara i Europa och rymden samtidigt:)

 

Socialt har vi också fått en kanonstart. Miche som är vår nya fritidspedagog har redan skapat ordning och reda på fotbollsplanen och lekarna kan fortgå oändligt mycket smidigare. Just nu är det stjärtlapp och fotboll som dominerar.

 

Vi är så glada att få välkomna våra nya pedagoger Andreas och Miche till vårt härliga gäng i Mars, Välkomna!

 

 

 

Fredagskluringen:  Varför ljuger alla (platta) kartor?

Svaret kommer under nästa veckas geografilektioner …

 


Fokus denna vecka:  Geografi, Tema Europa

Då var vi i full gång med vårt nya tema som handlar om Europas geografi. Som namnet säger jobbar vi alltså inom ämnet Geografi med fokus på Europa.

Till elevernas stora nöje kommer vi bland annat att titta på “Geografens testamente: Europa” där vi får följa Esmé och Mortensen när de åker över Europas landskap för att hitta den försvunne Holger. Första avsnittet i serien är avslutat och det blev en riktig cliffhanger, Holger verkar död!!!  

Vår första vecka handlade om en introduktion till själva ämnet Geografi. Vad är geografi och varför ska vi lära oss om det? Här ser ni som vill vår första presentation och introduktion:

Europas Geografi

Nästa vecka kommer vi att djupdyka in i kartboken och bland annat diskutera och reflektera kring varför alla (platta) kartor ljuger men även titta på hur man faktiskt läser och hittar i en Atlas samt kollar på hur mycket information en Atlas faktiskt kan erbjuda oss. Det är inte lite vill jag lova…

Här finner ni mer information (den lokala planeringen) kring vårt tema: 

https://lemshaga.se/lokalaplaneringar/europas-geografi/

 

Övrig information:

Info från Andreas:

I NO jobbar vi med ett projekt som går ut på att rusta ett rymdskepp för att klara en lång rymdresa i universum och vi ska avsluta projektet i nästa vecka med att varje grupp ska få bygga en modell av det skepp som de jobbat med. Det skulle därför vara fantastiskt ifall vi kunde använda oss av återanvänt material såsom kartonger från tex mjölkpaket, pet-flaskor och annat. Om ni har material att avvara för detta så tas det tacksamt emot 🙂

Lämna till Andreas så fort ni kan!

 

Allaktivitetsdagen

På Schoolsoft finns information kring denna härliga dag som sker den 31/1. Här finns både information kring vad vi kan välja men även hur det går till när man väljer. Viktigt att eleverna loggar in med sina uppgifter på schoolsoft då anmälningslänken endast är satt till dem. Är det några problem så hör av er till oss men det är viktigt att valet är gjort senast söndag 24.00. Annars väljer vi mentorer aktivitet åt eleven.

Föreläsning Reggio Emilia den 6/2 kl.18.30

Några gånger om året utvidgar vi föräldrakoordinatorsmötet och går ut med en allmän inbjudan till en kväll med fokus på skolans pedagogiska profil. Denna gången är det Cecilia Högsveden-East som kommer att tala om skolans Reggio-Emiliainspiration. Om ni vill delta vill vi att ni anmäler er senast den 1:a februari via Schoolsoft. Detta för att kunna ordna lämplig lokal.

Välkomna! önskar Föräldrakoordinatorgruppen

 

Kommande datum:

v.3

Fredag. 18/1 Fairplay-cup. Vi har tillsammans med alla elever i storgården en gemensam dag med fokus på “fair-play” både utanför och på spelplanen.

v.5

Tors 31/1 Allaktivitetsdagen. Glöm inte att anmäla val senast söndag 24.00.

6/2 kl.18.30. Föreläsning Reggio Emilia

 

Ha en underbar Jul & ett Gott Nytt År,

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Mars genom Åsa

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.