Mars veckobrev v.23

Hej Mars,

…det är nästan sista gången vi får skriva det till er! Det här är årets näst sista veckobrev. Vi kommer även att skicka ut ett sommarbrev efter avslutningen nästa vecka men det blir inte samma sak. Känns lite vemodigt men samtidigt fantastiskt att vi har tagit oss igenom hela åk5 och går vidare mot Tellus och åk6!

 

På schoolsoft finns nu två nyheter, en som handlar om sista veckan med schema, tältgrupper och annat ni vill veta. Väldigt kortfattat ser det ut så här

måndag : plastprojekt och Södersved – ta med badkläder, handduk och en glasspeng om du vill

Övernattning mellan måndag och tisdag på fotbollsplan, du behöver sovsäck, kudde och liggunderlag, sovkläder, tandborste och ombyte om du sover över. Alla föräldrar har också fått mail om det här.

tisdag : plastprojekt och fågelholkar – vi är på skolan hela dagen

onsdag : städdag i klassrum, kapprum och Storgården – ta med påse eller väska för att ta hem det du haft i skolan under året

torsdag : avslutning, samling i Amfiteatern 9.00, efter det ses vi på fotbollsplan för att säga hej då. Dagen är slut ca 11.00 och Klubben är öppen efter det för de som anmält sig. Skolan bjuder eleverna på tårta och saft, föräldrar kan köpa samma sak eller kaffe för en liten peng.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Sista veckorna har varit fantastiska, både vädret, sammanhållningen, gemenskapen i klassen och aktiviteter vi hittat på. En av favoriterna har nog varit två måndagar med idrott på Södersved. Jogging dit och simning på plats. Vattnet har varit närmare 20 grader och med tanke på hur flitigt ni badat kan det inte varit allt för kallt.

 

I slöjden har trä- och metallslöjdsgruppen hunnit bli klara med både urholkade skålar och trådslöjdsprojekt. Här är bilder från ena gruppen. I metalltråd har ni övat på att skapa 2D eller 3D former i ett för många nytt material och med nya tekniker. Det krävs koordination, finmotorik och planering för att skapa samma form i metalltråd som den ritning ni gjorde på papper. Uppgiften var att skapa något djur (fantasi eller riktigt) som flyger utifrån sin egen fantasi och idé.

Skålarna är tillverkade för hand i lind med hjälp av verktyg som skölp och slippapper. Flera har valt att dekorera eller märka skålarna och spara de som ett minne. Min upplevelse som slöjdlärare är att just skålarna varit det mest uppskattade arbetsområdet i trä- och metallslöjd i år för åk5. Många trodde att det skulle vara svårt och tungt men alla har överkommit och utvecklat fantastiskt fina tekniker för att urholka skålen. Uppgiften har gått ut på att lära sig en ny teknik, lära sig hantera ett nytt verktyg samt pröva och ompröva tekniker för att uppnå en skålform i trä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

.

.

.

.

.

Den andra nyheten på schoolsoft handlar om de nya grupperna/ klasserna till i höst. Listorna på Röd och Grön presenterades för alla elever samtidigt efter en påminnelse om att vi alla är en stor klass men vi arbetar i mindre grupper som blandas om till hösten. Titta igenom listorna tillsammans hemma, prata om de och har ni frågor, åsikter eller synpunkter så vill vi att ni mailar oss om det så snart som möjligt.

Alla känner alla och vi har gjort gruppindelningen både med tanke på eleverna önskemål under läsåret, de har vid flera tillfällen fyllt i formulär som berör just vänner och samarbeten i klassen. Men vi har också lagt stor tyngdpunkt på ett det ska bli bra arbetsgrupper i både stort och smått.

 

Sista lektionen är avslutad för året men vi får tre hela fantastiska dagar till tillsammans innan vi säger glad sommar och oavsett om det är en lektion eller någon annan plats i livet du befinner dig på så vill vi skicka med den här uträkningen från vårt besök på Tom Tits Experiment, se bilden nedanför.

 

Vad kommer du ihåg från året i Mars? Skriv något du minns i kommentarerna

Ha en härlig helg så ses vi på måndag igen!

hälsningar Ayla, Julia, Malin

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']