Mars veckobrev v.4

Hej alla marsipaner,

snart är det dags för utvecklingssamtalen, alla tider finns på schoolsoft. Har du inte bokat än är det hög tid att göra det!

 

Inför utvecklingssamtalen kommer eleverna att fylla i sina formulär och IUP’er i skolan på mentorstiden. Ni vuxna där hemma behöver däremot gå in och fylla i er del inför samtalet, även det på schoolsoft. Det bästa är om ni gör det under helgen eller senast nästa vecka så att vi mentorer hinner sätta oss in i era funderingar och eventuella frågor innan samtalet.

 

En liten påminnelse om att det vi planerar att genomföra i skolan, det gör vi nästan alltid som tänkt oavsett väder och vind. Utejogg i slask, grillning i storm, raster trots snöfall eller regn, prov och läxor, lektioner, allt det gör vi även om omständighetena ändras lite eller inte är helt optimala. Så håll koll i schoolsoft och veckobrev om ni undrar något men framför allt, räkna med att det vi planerar blir av och kom väl förberedd både med kläder, material och attityd!

 

Slöjd

Nu när P3 har rullat igång har alla grupper bytt slöjd. Två nya gäng är hos Ayla i trä- och metallslöjd och de har gett sig på att börja bygga fågelholkar precis som de tidigare grupperna. Planen är som förut, att dessa ska sättas upp på skolgården som ett gemensamt projekt med våra fadderbarn. Holkarna ska även målas och få tak i samarbete med Pluto. Men nu när solen tittar fram och snön smält undan känns det som att våren kommer väldigt snart, vi kommer att få jobba på ordentligt om de ska bli klara innan slutet av mars när fåglarna kommer tillbaka och ska börja bygga sina bon.

 

Det har iaf börjat bra och matematikkunskaperna med decimaler om att omvandla från mm till cm har kommit väl till användning!

 

De grupper som nu har textilslöjd avslutade träslöjden förra veckan med att färdigställa sina fantastiska skålar i lind. Det var sällan skådat fokus och intresse från eleverna, det tog bara två lektioner att förvandla raka trästycken till små urgröpta skålar med endast handkraft och en skölp.

 

 

Ayla är mycket imponerad och hoppas verkligen att ni kan se det genuina hantverk som ligger bakom, varje litet skär med handverktygen får synas, det här är inget som man kan massproducera och poleras slätt. De går att olja in hemma med lite neutral olja om man vill, handdiska dem och ha helst bara torra saker i dem. Dricka vatten ur dem går så klart bra men några godisbitar eller varför inte smycken passar ännu bättre. Svensk lind, urholkad i här i Sverige av våra fantastiska elever, det är ovärdeligt och unikt!

 

Vi bygger också vidare på gruppernas fantastiska gemenskap med bland annat innerast tillsammans. Den här veckan har de skött det riktigt bra med att vara ute de andra rasterna vilket känns jättebra. Ni kan alltid bli ännu bättre men det känns som om vi är på väg åt rätt håll, fortsätt så!

 

 

Viktig information

Mån 5/2 fm och onsdag 7/2 heldag – Utvecklingssamtal Tider att boka finns på schoolsoft. Där hittar ni även frågor för vårdnadshavare att fylla i inför mötet (eleverna gör sitt i skolan)

OBS! eleverna har studiedag fram till 11.30 på måndag, har man behov av att vara på Klubben (oavsett om man går på Klubben eller inte) får man komma till skolan från 8.00 och vara uppe på Klubben. Vanliga lektioner efter lunch och vi vill att alla äter lunch här!

13/2 tisdag – Allaktivitetsdag Mer info om de olika valen längre fram.

21/2 Föräldramöte år 4-9 Mötet inleds med gemensam föreläsning, därefter fortsatt möte klassvis. Hör gärna av er med frågor ni vill ta upp.

 

Hoppas ni får en riktigt skön helg!

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']