Välkomstbrev Mars

Hej alla i Mars!

 

Nu är det dags för en ny termin, denna gång som årskurs fem. Vi ser fram emot att få träffa er efter ett långt sommarlov. Det kommer mycket praktiskt, så läs noga, tänk på att hela v 34 är schemabrytande, vilket innebär att vi inte går efter vanligt schema utan vi är alla tillsammans i klassen.

 

Skolstart mån 22/8-16

Vi träffas alla i Amfiteatern, där vi sitter tillsammans i Mars kl 8:45. Dagen börjar med välkomsttal, presentation av nya lärare etc. och håller på i ca 30 min. Efter det går vi tillsammans till klassrummen. Vi äter lunch tillsammans på skolan och slutar för dagen ca 13:00. Ni som ska till Klubben går dit, annars är dagen slut.

Tisdag 23/8

Denna dag är en lära- känna- dag för oss alla i Mars. Vi samlas på skolan kl 8:30 och slutar ca 14:00. Vi äter lunch på skolan. Vi kommer att äta en senare lunch denna dag så ta gärna med er en frukt att äta om ni blir hungriga. Även vattenflaska går bra att ta med.

Onsdag 24/8

Hela dagen på skolan 8:30- ca 14:00. Vi äter lunch här. Under denna dag kommer vi att gå igenom “vett- och etikett” och regler inför vår friluftsdag som sker på torsdagen.

Torsdag 25/8 friluftsdag/cykeldag

Vi samlas kl 8:30 på IP med en fungerande cykel och hjälm. Vi kommer att ha en trafikdag som utgår från cykelperspektivet. Vi böjar på skolan för att sedan bege oss iväg hela klassen på ett äventyr tillsammans med vår cykel. Denna dag behöver ni ta med:
Cykel
Hjälm
Matsäck
Dricka
Kläder efter väder (vi är ute även om det spöregnar)
Vi slutar på skolan vid ca 14:00

Fredag 26/8

Vi kommer att vara på Södersved denna dag för att arbeta med gruppövningar i klassen. Vi samlas på skolan 8:30 vid Eken. Dagen kommer också att sluta på skolan vid ca 14:00. Om någon vill sluta på Södersved vill vi ha ett mail från föräldern senast torsdag, mail under fredagen accepteras ej. Skolan står för lunchen men ni behöver ta med:
Bestick
Tallrik
Vattenflaska
Frukt

Praktisk info

Alla som börjar på Lemshaga denna termin ska återigen skriva på datoravtalet. Detta datoravtal ska lämnas in till mentorn. Köket vill också ha uppdaterade listor kring specialkost. Detta ges också till mentorn.

Specialkost

Datoravtal SG 2016-2017

Schema kommer snart, ni kan hitta det på Schoolsoft eller hemsidan när det är upplagt.

Nästa vecka (v35):

Går efter schema
Mån-
Tis-
Ons-
Tors-
Fre-

Kommande:

1-2/9 Skolfotografering

5/9 Utvecklingssamtal hela dagen, elever är hemma (bokningslista kommer senare).

Lite info från Josefine

Hej hoppas ni alla haft en bra sommar! Jag har haft det superskönt och varit på Öland. Jag har varit mycket ledig, men också jobbat en hel del med mitt läromedel “Singma matematik”  baserat på Singapore Math, som jag skriver på. Böckerna för åk 1 är nu klara och kommer användas på Lemshaga, vilket är roligt. Under höstterminen kommer jag delvis vara tjänstledig från Lemshaga för att kunna skriva klart alla böcker. Detta betyder att jag kommer inte undervisa Mars i höst i matte på samma sätt som tidigare, men jag kommer finnas på skolan en gång i veckan för att jobba med Singapore Math-projektet och dessutom vara med på någon mattelektion med Mars. Jag kommer också ha ett nära samarbete med Ulla, som kommer vara Mars mattelärare under hösten tills jag kommer tillbaka. Jag kommer inte vara mentor under höstterminen, utan det är Marie som tar över mina mentorselever. Det är Krister eller Marie ni vänder er till, som är huvudansvariga för Mars, för jag kommer inte läsa mail på samma sätt som tidigare eftersom jag är tjänstledig.

Vi ses snart!

//Josefine

 

Välkomna till oss i Mars
Krister och Marie (er lärare i svenska)

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']