Veckobrev Mars v.13

Hej alla Marselever och föräldrar!

Tack till alla er som hade möjlighet att ta hand om era barn i onsdags, det gjorde att vi fick en fantastisk möjlighet att förbereda distansundervisning och därmed kunna ge eleverna så bra möjligheter som vi bara kan.

Det är många elever på plats vilket är väldigt skönt, alla som är här är friska och pigga. Vi kan följa planeringar som det är tänkt och fortsätta verksamheten så vanligt som möjligt. Allt är på något sätt helt annorlunda men också ändå helt som vanligt!

Det regnade inte i måndags men för någon vecka sen hade det gjort det, utöver det hade bilderna kunnat vara från den här veckan. Vi promenerar som vanligt på mentorstiden på måndagar.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Andra saker fortsätter att vara som vanligt är ”vinterjoggning” på idrotten, det görs varje vårvinter. Det kanske inte kommer vara snö och vinterkallt nästa vecka men vi joggar ändå på måndag och onsdag. Kläder och skor som passar vädret, på morgonen är det vanligtvis kallare än på eftermiddagen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

I slöjden är allt som vanligt också, vi fortsätter med våra skålar, både i trä och metall. Alla jobbar på fantastiskt bra och nu är det flera som både driver och planerar metallskålarna. Så här som på videon arbetar vi och skålformen har eleverna själva gjort i trä.

.

.

Är det så att du har missat några slöjdlektioner så är det mycket svårare, för att inte säga omöjligt, att ta igen precis det här hemma men känn ingen stress över det utan gör distansuppgifterna på classroom under tiden du är hemma. Vi hinner göra klart skålarna i skolan innan sommarlovet ändå.

 

Viktigt!

Ni behöver ofta gå in på schoolsoft nu, det är vår allra viktigaste kanal till er med information. Det finns ny information på schoolsoft från idag om distansundervisning.

Frånvaro ska ni föräldrar anmäla som vanligt på schoolsoft så fort eleven inte är i skolan. Om eleven är hemma men frisk nog att kunna jobba på distans ska ni fortfarande anmäla Frånvaro.

Classroom används efter att ni frånvaroanmält på schoolsoft men vill vara med och göra distansuppgifter eller delta i distansundervisning. Gå in på Classroom när lektionen i skolan börjar och svara på frågan om ”vem är här?”. Då ser vi att ni deltar på distans och då ändrar läraren i schoolsoft från Frånvaro till Distansundervisning.

Att delta på distans är viktigt och det är er ansvar där hemma att vara så delaktiga som möjligt. Skolan erbjuder uppgifter och genomgångar så gott vi kan men kan inte bedriva undervisning hemma hos er via datorn så som den bedrivs i skolan.

Det man missar kan man ta igen senare, hur det går till kan vara olika. Bäst svar får du från mentor eller ämneslärare via mail, vi svarar så fort vi kan.

 

Kom ihåg inför nästa vecka:

Vinterjogg – måndag och onsdag

Vi räknar med vanliga lektioner eller distansuppgifter via Classroom (länken till Classroom finns på schoolsoft om du inte har fått en inbjudan via mail, då kan du gå direkt till classrom)

 

Ha en härlig helg och ta hand om er!