Veckobrev Mars v.45

Välkomna tillbaka efter höstlovet!

Vi kör igång ordentligt på en gång med schemaförändringar, ändringar i engelskaundervisningen (se information på schoolsoft) och mycket information i veckobrevet.

Viktigt att ni läser allting, prata om det hemma tillsammans så att både vuxna och elever har koll på vad som händer framöver. Även om lovet precis är slut är det mycket som ska hinnas med på kort tid innan det plötsligt är lov igen.

 

Hälsning från Klubben och Fritids

Nu är det redan dags att göra er anmälan inför Jullovet.

Vi önskar att ni skriver Närvaro i kommentarsfältet samt skriver in aktuella tider om ni är i behov av Fritidsomsorg alt. att ni tar bort tider samt skriver Ledig i kommentarsfältet om ni är lediga.

Dessa datum är fritids/klubben ÖPPET kring jul, och då önskar vi att ni fyller i en korrekt anmälan:

20 December

23 December (Stänger 15.00 pga dag före Julafton)

2 Januari

3 Januari

 

Dessa datum är fritids/klubben STÄNGT: (samt alla röda dagar och aftonar)

27 December

30 December

7 Januari (pga. planeringsdag)

 

Vi vill ha din anmälan senast 24/11 för att kunna bemanna korrekt.

 

Hälsningar Fritids och Klubben

 

Förväntansdokument – VIKTIGT!
På Lemshaga har vi ett förväntasdokument med tydligt nedskrivna förväntningar på både elever, föräldrar och personal på Lemshaga akademi. Dokumentet finns på skolans hemsida, se länk nedan
Vi tycker att det är mycket viktigt att alla som går på Lemshaga Akademi samtycker till de förväntningar vi har och vi vill att ni skriver under och lämnar in detta så snart som möjligt men innan december.
Eleverna har fått genomföra en elevenkät från skolinspektionen i skolan, personalen kommer också göra motsvarande som ett led i skolverkets ständiga utvärdering och utveckling av svensk skola.
Ny rastverksamhet.
Från och med måndag v.46 kommer Storgården att dra igång en ny rastverksamhet. En låda för utematerial kommer fyllas med olika bollar, bandyklubbor, tennis- och pingisrack. För att eleverna ska bli mer delaktiga i att ta ansvar för materialet vi har på skolan kommer vi ha elevvärdar varje vecka som har ansvar för en nyckel som går till lådan. De kommer att låsa upp och låsa lådan på rasterna så att alla får tillgång till materialet även om rastvärden inte står precis vid lådan.
Det kommer även finnas ett poängsystem kopplat till utematerialet. Tellus elevvärdar kommer varje vecka att räkna ihop att allt material finns på plats. För varje sak som finns får Storgårdens elever gemensamt poäng som vid vissa poänggränser genererar fler och nya saker till lådan. Så för varje sak du lånar och lämnar tillbaka i lådan får ni poäng och för poängen får ni fler saker att göra ute på rasterna.
Skolarbete framöver
NO prov och SO prov är nu helt klara, eleverna har jobbat kanonbra!
Framöver kommer vi arbeta med  mänskliga rättigheter i So och i Svenska kommer vi ha  läsprojekt. I No kommer vi jobba med kroppen och i matematik arbetar vi med division.
Det är inneidrott framöver och vi vill att alla elever har ombyte och handduk med sig samt kommer ombytta till lektionerna. Inneskor är att föredra annars strumpor man inte kan halka i, annars barfota men inte bara vanliga strumpor efter som det ökar risken föra tt halka och skada sig.
Viktigt också att duscha efter idrotten, att duscha av sig svett och byta kläder är viktigt för din personliga hälsa och hygien.

Hoppas ni har en trevlig helg så ses vi nästa vecka igen!

hälsningar pedagogerna i Mars

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.