Veckobrev v 36 Mars

Hej alla i Mars

Vi har verkligen kommit igång med skolan och arbetet i de olika ämnena. Vi började veckan med utvecklingssamtal och vi vill tacka alla för samtalen där vi fått lära känna er ännu bättre och kanske har ni lärt känna er lite bättre också. Vi ser fram emot att få träffa er som har tider kvar.

Svenska

Vi har denna vecka fortsatt med läsning och vi har gått in och funderat kring läsförståelse. Vi har repeterat de strategier vi lärde oss förra året men vi fick också lära oss nya och sätta nya ord på de strategier vi redan kunde. Det har varit väldigt mycket skrivande, att ta anteckningar men det gick riktigt bra. Det är något vi ska träna på och bli ännu säkrare kring, att ta anteckningar efter vad läraren både skriver på tavlan och säger.  Vi slutade veckan med att ni blev indelade i grupper där ni nu ska få göra egna skyltar kring de olika läsförståelsestrategierna. Ni ska förklara dem, vad de gör, hur man använder dem men också via genom bilder.

SO

Ni har under veckan startat med geografi och norden. NI har fått använda er av kartboken för att kunna placera ut olika länder och städer i norden.

Mentorstimmen

Vi började att titta på er teaterföreställning ni gjorde när ni gick i Jupiter, föreställningen som hette Paradiset. Det är något ni frågat efter länge så nu äntligen fick vi alla se inspelningen av teaterföreställningen. Vi hann bara se ungefär halva så det kommer vi att fortsätta med på en mentorstimme längre fram.

Nästa vecka v 37

Mån- idrott (röd) ute
Tis-
Ons- Idrott (grön+ röd) ute
Tors- Idrott (grön) ute
Fre-

Kommande:

21/9 Teater Röd
22/9 Teater Grön
28/9 Föräldramöte

Vi vill också passa på att hälsa Simon välkommen till klassen. Simon är vår nya resurs som kommer att hänga med oss i Mars.

Ha en trevlig helg
Krister och Marie

15 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']