Merkurius Välkomstbrev HT-19

Hej Merkurius!!!

Välkomna tillbaka till Lemshaga och till Ladan! Förhoppningsvis har ni haft en fin och avkopplande sommar och känner er redo för en ny termin och ett nytt läsår. Första veckan är schemabrytande. Se information nedan.

 

Måndag 19 augusti – Skolstart

9.00 Samling och upprop vid Amfiteatern. Sätt er på bänkarna markerade Merkurius Röd och Grön.

ca 9.30-9.45 Rast ute på gården med glass

ca 10:00: samling i L3/L4 för information om kommande dagar

11.45 Lunch. Ni väljer själva om ni vill stanna kvar och äta lunch eller åka hem direkt.

 

Tisdag 20 augusti – Ladans ”Lära känna dag”

”Lära känna dagen” är en dag då vi umgås allihopa i Ladan, årskurs 7-9. Syftet är att ha en lugn dag då årskurs 7, 8 och 9 får tillfälle att träffas, umgås och lära känna varandra lite mer.

Vi samlas kl 8:45 i L3/L4 i Ladan. Kl 9.00 kör vi igång med sex olika aktiviteter där ni kommer vara indelade i 12 blandade grupper. Lunch äter vi på skolan.
Dagen beräknas avslutas cirka 14:15.

Onsdag 21 augusti – ”Stadsvandring” på Skansen

I de grupperna som ni tillbringade tisdagen med kommer ni att göra en turfhunt med frågor och uppdrag på Skansen. Den här dagen måste alla elever ha med sig egen matsäck som kommer att ätas inne på Skansen.
Följande tider och samlingsplatser gäller.

9:20 – Samling på Södermalmstorg (uppe vid Slussen). Pedagog från skolan kommer åka buss 474 från Värmdö Marknad kl. 08:47 om du vill ha sällskap.
9:45 – Färja över till Djurgården
10:00 – Vi går in på Skansen.
10:30 – Start Turfhunt (sker vid Bollnästorget inne på Skansen)
13:30 – Dagen avslutas på plats.

För de elever som vill ha sällskap tillbaka mot Gustavsberg kommer några pedagoger att åka tillbaka med båt mot Slussen och sedan vidare med buss mot Värmdö Marknad. Där beräknas de vara framme runt 15:00.

Torsdag och Fredag 22-23 augusti – Lägerskola på Björnö

Se separat utskick på schoolsoft.

 

Övrig viktig info

Föräldramöte

Ni hälsas härmed välkomna till terminens föräldramöte. Onsdag 11:e September klockan 18:00-19:30. Vi träffas i Ladan. Under kvällen kommer vi få besök från kommunens preventionsteam, Mia Tarma.

Utvecklingssamtalstider HT19

Respektive mentor kommer snart att lägga ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT19. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”. Måndag 23/9 (8-10:30) samt onsdag 25/9 (hela dagen) är de dagarna som samtalen framförallt kommer ligga på.
OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Merkurius klasstelefon

I år kommer vi använda Merkurius klasstelefonen under schemabrytande dagar. Se till att spara numret redan nu så att du har det hela läsåret. Då kan ni alltid nå oss på den: 08-586 313 08.

Schema

Era scheman finns nu på SchoolSoft. Kom ihåg att det finns risk för ändringar under första veckorna.

Skåplås

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Om du inte har ett eget lås så  finns det att köpa från oss för 50kr.

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.

kommunikationspolicy – lemshaga

Vi önskar er en trevlig helg och ser fram emot att träffa er på måndag!

Vänligen,

Ann, Henrik, Cristin och Charlotta

En kommentar

Kommenteringen är stängd.