Merkurius vecka 2

Hej Merkuriusianer!!

Med blandade känslor (mest positiva tror vi) styrde ni stegen mot Ladan för ännu en termin hos oss på Lemshaga. Väl på plats blev ni relativt snabbt medvetna om att jullovet var slut och att en termin med många nya saker väntar er. Ni har nu kommit halvvägs in på er högstadietid. Halvvägs! Om du inte redan förra året klev på tåget ordentligt så är det HÖG tid att göra det nu. Utnyttja lektionstiden, gå på läxhjälpstimmar och lägg ner tid på skolan hemma. Att komma efter nu är INTE att rekommendera. Antagligen kommer ni läsa områden den här terminen som ni inte kommer ha möjlighet att påverka i nian. Vi kommer finnas här och bidra med energi, uppmuntran, kunskap och säkert lite tjat så ta den hjälp som erbjuds så är vi övertygade om att även den här terminen blir en termin då vi minns era fantastiska prestationer.

Veckan som varit: Det har varit en helt vanlig vecka utan några schemabrytande aktiviteter. Just schemat är ju något där ändringar har skett så se till att ha koll på det och hjälp varandra rätt. Det kan säkert komma ytterligare småändringar och då försöker vi hjälpa till att informera er.

Veckan som kommer: På mentorstimmen kommer alla elever få tid till att förbereda sitt utvecklingssamtal. Nu skall nya mål sättas upp och gamla mål skall utvärderas. Vi hoppas att alla ni vårdnadshavare sett att bokningsbara tider ligger ute på schoolsoft hos respektive mentor. De flesta tider ligger utlagda på onsdag vecka 4, då eleverna är hemma och undervisningsfria.
Resten av veckan ägnas åt lektioner efter schemat och hårt jobb. Det kallas ju inte oxveckor för intet….

http://www.backlund.biz/wp-content/uploads/2013/11/rolig-strip.gif

Övrigt:
Allaktivitetsdag: Måndag den 6:e februari anordnar vi på skolan en allaktivitetsdag. En aktivitet är en skidresa till Romme. Hur man bokar (för det gör man själv) finns att läsa på schoolsoft och nedan. I början av nästa vecka kommer övriga aktiviteter att presenteras för eleverna.
Inbjudan till Romme
Prao: Den sker för er del under vecka 17. Det kan tyckas vara lång tid kvar men vi rekommenderar dig att redan nu börja kolla runt och fundera över var och vad du kan tänkas vilja vara. Eftersom Lemshaga är en friskola så har skolan inga egna platser att ”dela” ut, så som de kommunala skolorna har, vilket kan göra det lite jobbigare. Det finns även bestämmelser/regler över vilka praoplatser som är tillåtna eller ej.

Info från januarigruppen:

Hej
Det har blivit lite bråttom med att planera familjemiddagen nästa fredag.
Vi behöver svar från alla innan söndag kväll, 15 januari, sedan stängs anmälan. 
Inbjudan har tidigare gått ut via Schoolsoft och veckobrev.
Hittills har bara 16 familjer av 52 tackat ja, och 5 familjer har tackat nej.
Syftet med middagen är alltså att samla in pengar till en klassresa under årskurs 9.
Vi behöver nu veta hur många av er som ännu inte svarat som kommer (eller inte kommer) och be om inbetalning från varje familj senast söndag 15 januari.
Detta kan göras via Swish 0739-831680 (Fredrik Sjöstrand, Lovas pappa). Alternativt föra över pengar till Handelsbanken 6193-580 471 888.
Glöm inte ange elevens namn + antal deltagare. Eleven ska ta med sig matsäck och går in gratis (de ska jobba :-).
Arbetsgruppen för den här middagen har planerat följande
17:30 Insläpp
18:00 Middag börjar
19:00 Aktivitet
20:15 Avslut
Kostnad:
Vuxna: 200 kronor
Barn 8-17 år: 150 kronor
Barn -7 år: 75 kronor
Med vänlig hälsning,
Januarigruppen genom Fredrik.

KOMMANDE VIKTIGA DATUM
21/1: Familjemiddag
25/1: Utvecklingssamtalsdag (eleverna undervisningsfria)
6/2: Allaktivitetsdag
22/2: Föräldramöte

Veckans kommentar: Vad har du för förväntningar på den här terminen?

Önskar er alla en härlig tjugondag Knut helg!!

Maggie, Ann och Henrik

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']