Merkurius vecka 38

Hej Merkuriusar!

Det härliga vädret har fortsatt att förgylla våra dagar men nog börjar man märka av att hösten är i antågande. Det börjar bli sådär mysigt mörkt på kvällarna, luften känns frisk och sakta men säkert skapar löven en härlig färgpalett utanför fönstret. Ytterligare ett tecken är att det stadigt blir mer att göra i skolan så fortsätt att utnyttja lektionstiden, visa respekt mot dina nära för tillsammans kan/kommer ni nå väldigt långt.

Veckan som varit

I tisdags gick traditionsenligt Lemshagaspelen av stapeln. Vi som följde er från sidan imponerades stort vid ett flertal tillfällen och då tänker vi inte enbart på alla fantastiska resultat ni gjorde utan mest på hur ni stöttade, pushade och hejade på varandra.
img_0132 img_0038

img_0065img_0257

 

Veckan som kommer:

Måndag: Då har det blivit dags för ett teaterbesök för båda våra klasser.

Merkurius grön: Samlas (med Henrik) utanför Gustavsbergsteatern 09:50 för att sedan titta på teater mellan 10-11. Buss tillbaka till skolan kl. 11.14 för att sedan återgå till ordinarie schema.
Merkurius röd: Lektioner som vanligt fram till 10:55. Ni äter tidig lunch och tar sedan bussen 11.39 till Gustavsbergs Centrum. Där möter Henrik upp och vi ser teater mellan 12-13. Efter teatern kommer vi ha vår mattelektion (utematte) någonstans runt centrum så vi kommer alltså avsluta dagen där.

Sedan väntar So-prov och på idrotten lägger vi fokus på orientering. Kanske att ni får uppleva den här härliga vyn när ni är ute i skogen……

img_0526img_0525

 

Onsdag: Då är alla ni vårdnadshavare hjärtligt välkomna till terminens föräldramöte. Vi ses i L1-L2 klockan 18.00! Dagordning ligger ute som nyhet på schoolsoft.

 

ÖVRIG VIKTIG INFO:

Påminnelse: Mobilförbud i Storgården
Det är (från och med början av läsåret) total mobilförbud i hela Storgården. Detta gäller alla elever i skolan när de är i Storgården, inklusive matsalen och NO salarna. Om ni är i Storgården får ni inte använda eller ta fram era mobiler. Gör ni det kan mobilen beslagtas av lärare.

Påminnelse: Matavfall i matsalen
Personalen i köket försöker vara miljövänliga genom att sortera mat ifrån resterande avfall. Matavfall omvandlas till biogas men detta kan inte ske om något annat än mat hamnar i samma soppåse som maten. Därför finns det 2 separata soppåsar i matsalen, ena är markerad med Matavfall och den andra markerad med Resterande avfall.
Det är väldigt viktigt att ni kastar rätt saker i rätt soppåse, alltså endast mat i matavfallspåsen och allt annat i den andra.

VIKTIGA KOMMANDE DATUM
måndag 26/9 – Skolteater Grön kl 10.00, Röd kl 12.00
onsdag 28/9 – Föräldramöte kl.18.00 i L1-L2
onsdag 5/10 – Föräldrakoordinator möte
torsdag 20/10 – Orienteringsdag i Hellasgården, åk7-9
21/10-23/10 – Gymnasiemässa (inget organiserad av skolan)
v.44 – Höstlov

Som veckans kommentar vill vi att ni sammanfattar era tankar kring Lemshagaspelen i en mening.
Trevlig Helg till er ALLA!!!
//Ann, Maggie, Johan och Henrik

15 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']