Merkurius veckobrev v.11

Hej fina Merkuriusar!

Så härligt med vår på väg och lite sol! Merkurius sköter distansundervisningen fantastiskt bra men lite extra hjälp från er föräldrar om att peppa och påminna för lite rörelse och gärna luft innan skoldagen börjar skulle vara ett plus. Många börjar dagen mitt i en gäspning! Lite syre, svalka och ljus ger energi och bättre ork och resultat! Vi lärare försöker lägga in små uteaktiviteter när vi kan, men hoppas att ni elever tar tillfället i akt på lunchen och efter skolan att gå ut i det underbara ljuset!

En sådan uteaktivitet var ”Vårpromenad med fågelkvitter i fokus” på NO:n i fredags. Här några fina reflektioner:

”Fågelkvitter är kanske inte något jättespeciellt för mig, det är ett så pass vanligt ljud man hör nästan hela tiden så det är inte ofta man tänker på det, men när jag väl lägger märke till det är det väldigt mysigt. Det får en att bli glad på något sätt. Det kan även få mig att komma ihåg att lägga märke till andra saker, att leva i nuet och uppskatta allt runt omkring mig. Ta in saker och njuta av dagen som man väldigt ofta glömmer.”

”Fågelkvitter får mig att tänka på en sommar morgon. Man får en varm känsla inuti sig av det.”

”När jag hör fågelkvitter blir jag väldigt lugn för att det är så tyst i skogen och sen hör man fåglarnas små kvitter som är så lugna. Man skulle bara kunna sätta sig där och lyssna i flera timmar nästan.”

”Fågelkvitter får mig att känna mig väldigt harmonisk och glad. Det är som pricken över iet på en solig och varm vårdag.”

”Jag tycker fågelkvitter gör en glad på många sätt både att det låter fint och att man vet att våren är nära.”

 

Vi avslutar kemiprojektet med formelskrivning, begreppsträning i form av samarbetsövningen ”Fråga-Fråga-Byt”och ett kunskapsprov. Dessutom laborerar vi kreativt med tvåltillverkning: fett + bas bildar tvål. Som vanligt är Merkurius fantastiska både i kämpa-anda när det gäller och i labbet!

 

 

Pandemin släpper ju tyvärr inte taget om vårt avlånga land så vi behöver fortsätta göra allt vi kan för att begränsa smittan. Håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid symptom! Vi vet inte än hur det kommer se ut efter påsklovet. Vi återkommer med det.

Veckan som gick: Vi har haft gröna klassen inne i skolan hela veckan. Så härligt att ses igen och så bra kämpat med flera prov/inlämningsuppgifter under veckan. Nästa vecka blir det röds tur.

Vi gör vårt yttersta för att era provscheman skall vara så rimliga det bara går. Inte helt lätt när lektioner försvinner, varannan vecka är på distans och veckorna byts. Märker ni av att det blir för trångt och väldigt mycket så prata med oss mentorer så försöker vi hjälpa er men vi får räkna med att det blir några tuffa veckor framöver.

Veckan som kommer: Vi hälsar röda klassen välkomna tillbaka på “heltid” i skolan. Under tisdagen är det som vanligt NO-lab/Hk på plats i skolan även för grön klass. Onsdag eftermiddag kommer franska-eleverna i grön in för språkprov och får använda NO:tiden till restid.

Kommande:

Inspirationsmässan onsdag 31/1 Tack till flera av er föräldrar som anmält er. Vi ser mycket fram emot detta och uppskattar att ni ger våra ungdomar möjlighet att lyssna på intressanta yrkesval och vägar i livet. Kontakta Maria K-W om ni undrar något.

Vi kommer att ha ett föräldramöte efter påsklovet onsdag 14/4. Hör gärna av er med frågor ni vill ta upp.

Vänliga hälsningar Team Merkurius