Merkurius Veckobrev v 12

Hej FinMerkuriusar!

Den solklara höjdpunkten den här veckan var givetvis den fantastiska Inspirationsmässan! Fredrik och Patrik, och alla som hjälpte till, fick i land evenemanget med den äran. Det var väldigt fint att se er elever hämta inspiration, ställa frågor, diskutera och analysera de olika livsöden som presenterades för er. I mässhallen bjöds fika, information och samtal och på föreläsningarna fick vi höra presentationer om vilka vägar livet kan ta.

 

Mentorstiden gick delvis till att förbereda mässan, men även till att prata om mattema som kommer framöver, vilka förväntningar elever har på lärare och vårt Time-dokument. Time-dokumentet handlar om att synliggöra sitt fokus och sin delaktighet på lektionerna och skulle fyllas i efter varje lektion och det har periodvis gått bra under veckan. Både lärare och elever har emellanåt glömt bort att fylla i, så det kan bli så att vi fortsätter nästa vecka, eller en annan gång.

 

Vi är halvvägs in i terminen och det är väldigt mycket som pågår. Vi ser att ni kämpar på och vill påminna om att äta och sova ordentligt så att ni orkar tempot i skolan. Sova får ni göra hemma, men äta går bra här, så ta gärna med något mellanmål att fylla på med under dagen! (OBS EJ NÖTTER/SPÅR AV NÖTTER)

 

På onsdag, 27/3, är det äntligen dags för föräldramiddag! Det blir mat, underhållning, lotterier mm. Eleverna fixar och ni vårdnadshavare är alla välkomna att besöka denna finfina restaurant!
18.00 – 20.30 för alla gäster 15.30-21.00 för alla elever! Pengarna från kvällen går till Gotlandsresan i nian.

 

Vårens föräldramöte, 24/4, kommer att ha fokus SYV (studie och yrkesvägledare). Om det är andra saker som ni föräldrar önskar ta upp, t ex Gotlandsresan, så meddela mentorerna så distribuerar vi tiden utifrån de förutsättningar som finns.

 

Datum framöver:

  • 2 april skolbio (mer info i nästa veckobrev)
  • v.16 påsklov + må v.17
  • Boka in dessa datum
    24 april föräldramöte med SYV (studie och yrkesvägledare)
    8 maj Skolansdag

 

Ha en härlig helg i solen och gör en massa roliga saker som fyller er med energi och glädje!

Hälsningar Team Merkurius.