Merkurius Veckobrev v. 16

Hej alla Merkurius! 

 

Veckan som gått: 

 

Vi hoppas att alla har haft ett bra ledighet under påsklovet. Den här veckan har varit en vanlig vecka med undervisning enligt schemat. 

 

Vi vill tacka alla vårdnadshavare som kom till mötet i onsdags. Vi hade en jättetrevlig fika/mingel innan mötet och det var toppen att träffa alla igen. 

 

Några av de punkterna som vi informerade om under mötet var om prao ht22 och gymnasieval för Solen. Denna information kommer vi att uppdatera och informera om när det närmar sig mer i tid.

 

Vi pratade också om hur vi jobbar under mentorstimmen på måndagar och det senaste ämnet vi har fokuserat på under dessa timmar. Vi har fokuserat på något som vi kallar “Klassmart”, vilket fungerar som en riktlinje för att hjälpa eleverna att bidra till en bättre grupp. En del inom detta som vi lagt fokus på handlar om språket. Vi har kollat på vad för språk som används i klassrummet och skolan, och vilken påverkan sättet som vi pratar till varandra har, samt hur andra uppfattar oss om vi använder ett hårt språk.

 

Under mötet fick vi information från föräldragruppen som organiserar klassens resa till Gotland i höst. Presentationen om detta finns i Schoolsoft.

 

I slutet av mötet hade vi en gruppdiskussion för att få fler perspektiv om hur ni föräldrar tänker kring fordon och vad det finns erfarenheter kring våra ungdomar i trafiken, speciellt med tanke på att det nästa år kan vara många elever som har moped eller andra fordon för att ta sig till och från skolan.

 

Övrig info:

 

Kommande datum

v.20 – Besök av både grupper till ungdomsmottagning i Gustavsberg. Mer info kommer.

 

Trevlig helg!

 

/mvh Merkuriusteamet