Merkurius Veckobrev v. 19

Hej alla Merkurius! 

 

Veckan som gått: 

Vi har under denna vecka fortsatt under mentortimme att prata om språket vi använder i skolan för att skapa en bra miljö. Nu när slutet av terminen närmar sig och vi har många prov och bedömningar inom den närmaste tiden är det speciellt viktigt att vara vänlig mot sina klasskamrater. En liten handling som kan göra stor skillnad.

När det är många bedömningar och inlämningar som närmar sig är det också viktigt att ha bra koll på vad som behöver göras. Glöm inte att fråga ämneslärarna om ni har frågor om något ämne, kolla gärna även i Google Classroom för att se vad som behöver lämnas in.

 

Vi tackar alla föräldrar som hade möjlighet att besöka oss under skolans dag på onsdagen som blev en väldigt bra dag. Ni kanske besökte någon av lektionerna eller hade chansen att delta i verksamheten på något annat sätt. 

 

Övrig info:

Operation Lemshaga: Den här dagen är äntligen tillbaka efter att ha fått ligga på is under pandemin. Den infaller på måndag (23/5) vecka 21. Tanken med dagen är att varje elev arbetar ihop 100kr som sedan skänks till välgörande ändamål. Det kan vara alltifrån att tvätta grannens bil till att gå ut men några hundar i närområdet. Eleverna har själva röstat fram var pengarna skall gå och det blev Världsnaturfonden och Barncancerfonden. Under nästa vecka kommer det delas ut (både digitalt och här på skolan) infolappar över hur man skall redovisa sin arbetsuppgift och sitt ekonomiska bidrag. Tveka inte att höra av er om det uppstår några oklarheter. Det finns även en nyhet på schoolsoft om dagen.

 

Kommande datum

v.20 – Besök för båda grupper till ungdomsmottagning i Gustavsberg. Information om tid och plats finns i Schoolsoft.

23/5: Operation Lemshaga – Eleverna ska arbeta ihop en peng för att sedan donera till en framröstad välgörenhetsorganisation.

24-25/5: Studiedagar

26/5: Ledigt (röd dag)

27/5: Lov

 

Trevlig helg!

 

/mvh Merkuriusteamet