Merkurius veckobrev v.22

Hej alla härliga Merkuriusar!

Så stundar terminen mot sitt slut och den sista vanliga skolveckan har gått… och som ni jobbat. Både hemma och på distans. Och som ni sportat, skrattat, deltagit i olika uteaktiviteter – heja er! Äntligen finväder! Ni är verkligen värda ett långt härligt soligt ljuvligt roligt sommarlov… strax. Hoppas också att ni firar/firat Nationaldagen med något gott och roligt!

 

 

NOTk – högtalarprojekt

Vi har på NOTk läst om akustik (ljud) och örat och byggt egna högtalare av kartong, papper, koppartråd och en magnet. Se på bilderna och lyssna på video. Vilken korrekt återgivning av frekvenserna (tonerna)! Vilken amplitud (ljudstyrka)! Och vilka spontana val av låtar att spela för fröken! 🙂 Därefter har eleverna självskattat sina förmågor i en bedömningsmatris och redovisat högtalarens funktion och sina kunskaper muntligt för Malin. Det var en hel del ungdomar som ville ha mycket förberedelsetid – toppenbra att välja att satsa, plugga tillsammans och göra sitt bästa – det gör oss lärare stolta! Men det har tyvärr gjort att redovisningarna dragit ut lite på tiden tyvärr. De sista på måndag.


 

 

Lite upprepad info:

Klassresa

Information om klassresan har nu gått ut på mail till samtliga vårdnadshavare. Om du inte har fått information beror det förmodligen på att du inte har uppdaterat din mailadress i SchoolSoft.

Gymnasieinformation och föräldramöte ht-21

I början på nästa termin kommer vi erbjuda er ett föräldramöte med information om gymnasievalet. Vi vet inte exakt datum i skrivande stund men förmodligen kommer mötet ligga i mitten på september. Vi kommer även ta del av den digitala gymnasiemässan under hösten.

Nya klasser

Under fredagen presenterades klassindelningen inför årskurs nio. Fokus har varit att vi vill sätta grupper där vi ger alla så stor chans som möjligt att utvecklas kunskapsmässigt inför slutbetyg och gymnasieval. Tänk igenom de nya grupperna några gånger både själv och hemma med dina närmaste innan du hör av dig till kamrater och lärare med dina känslor och tankar.

Låneböcker

Har du böcker som du lånat av skolan ska dessa lämnas tillbaka senast den 7:e juni.

Ipads

Alla Ipads ska lämnas in för uppdatering över sommaren. Vi kommer samla in dessa under sista skolveckan. Tänk på att det du vill spara (bilder, videoprojekt, filer, appar mm som ligger lokalt på ipaden) behöver du ladda hem till annan enhet. Lathund för hur man gör kommer från Martin.

 

Händer sista skolveckan:

Måndag: vanlig skoldag, bokinlämning. Röd jobbar på distans.

Betygen skrivs in så absolut sista chans för redovisning, inlämningar m.m. För de som ej redovisat NOTk i röd gäller distanslektion första timmen men från skolan, så du kan ha närvaro på plats på matten och redovisa din högtalare, därefter hemgång. I grön söker jag upp er på förmiddagen.

Tisdag: Skolans dag med skollopp. Se Schoolsoft för mer detaljer om var. Samling 09.00, vi bjuder på frukost men vill att du har med egen lunch och springkläder. Avslut ca 14.

Onsdag: Klassens dag. Vi räknar med bad, promenad, häng, lekar, glassande i sol… men vill att du har bra skor, badkläder, rejält med dryck, en frukt, matsäck och kanske något fika om du vill. Samling 10.00 och avslut ca 14.30

Torsdag: Utvärdering, städ, insamling ipad… samt fix inför skolavslutning. Samling kl 09.00 på skolan. Gäller hela Merkurius. Avslut ca 13.

Fredag: Skolavslutning! Vi samlas kl 09.00 på Ladans innergård. Avslutningen beräknas ta ca 1 h.

Trevlig helg och ha en underbar sommar önskar team Merkurius!