Merkurius veckobrev v.34

Merkurius veckobrev v.34

Äntligen kom ni tillbaka! <3

 

Så kul det var att träffa er igen! Skolan är tom utan det viktigaste – våra elever. Vi har haft mycket trevliga uppstartsdagar tillsammans som handlat om samarbetsförmåga, problemlösning, gemenskap, njuta av naturen och känna in varandra igen efter en lång, kanske för många lite annorlunda sommar. Vi har inlett terminen med att prata om vikten av respekt för varandra och påmint om hygien och distansrekommendationer. Vi kommer under hösten att försöka ha mycket av lektionerna utomhus. I grupper har vi diskuterat och presenterat hur vi kan göra för att alla ska trivas så bra som möjligt i skolan och vi har även välkomnat en ny elev i klassen.

Vi har under lägerdagarna utmanat oss i en turf-hunt – en slags skattjakt med olika uppdrag som resulterade i en mer eller mindre lyxig lunch tillagad på trangiakök. Ju bättre resultat i turfen desto fler extra ingredienser i lunchen. Detta löste ni mycket bra. Vi har även byggt kreativa, funktionella och snygga båtar tillsammans. Och badat. Under hösten kommer vi återkommande att ha mycket friluftsliv på schemat. Sist på torsdagarna ligger Idrott och NO parallellt och det kommer vi utnyttja då och då till större aktiviteter tillsammans hela Merkurius.  Friluftsliv skapar mervärden i form av gemenskap, samarbete och respekt för naturen. Merkurius har börjat terminen bra! Se bildspel från några ögonblick som fastnat i kameran.

Veckan som kommer:

Måndag och tisdag är schemabrytande trygghetsdagar i Ladan. Se info nedan. På onsdag börjar vi läsa enligt schema.

Uppstartsdagar i Ladan:

Vi vill verkligen understryka vikten av att vara närvarande och delaktiga under dessa dagar. Det är de här dagarna som lägger grunden till resten av årets trygghet, både i gruppen och i Ladan, en fantastisk chans att lägga grunden för det kommande skolåret tillsammans. Denna gångna veckan har ni varit toppenbra på att delta aktivt, visa positiv inställning och samarbeta. Ni är kanonbra! Fortsätt så!

Måndag 24/8: 

Välkommen till Ladans “Trygghetsdagar”. Vi samlas i L1 och L2 kl 8.30. Ni kommer få info om gruppindelning för olika aktiviteter som kommer ske under dagen. Under den här dagen kommer du vara i en av tolv åldersblandade grupper med elever från 7, 8 och 9. Det kommer vara en ny gruppindelning jämfört med förra året. Tänk på att ni nu är äldre. Det betyder att ni  har ett extra ansvar i att välkomna sjuorna och göra ert bästa för att skapa en ny grupp. Tillsammans kommer ni i gruppen få göra olika aktiviteter på skolan. Vi äter lunch på skolan och dagen slutar kl.14.15.

Tisdag 25/8: 

Turf i Gustavsberg. Samling 10:00 vid Kyrkparken i Gustavsberg. Ni tar er dit på egen hand. Dagen går ut på att ni tillsammans i grupperna från måndagen ska lösa olika uppdrag. Dagen slutar på plats cirka kl.14.30. Medtag matsäck, fika, vattenflaska, bra skor och kläder efter väder!

Övrig information:

På måndag v. 35 öppnar Ladans Cafe Hjärtat för terminen.

Det kommer att finnas fruktdryck, muslibars, wasa sandwich, smoothie, torkad frukt m.m. till försäljning. Under Corona-pandemin kommer vi endast sälja styckeförpackade varor. Öppettider är förmiddagsrast samt ibland efter kl 13, ej lunchtid. Detta gäller när elever har tid att stå och sköta cafeterian.

För att kunna handla behöver du ett klipp-kort som kan köpas på plats. De finns för 50kr eller 100kr och kan endast köpas för kontanta pengar – vi kan inte ta swish/kort.

Hoppas vi tillsammans kan göra Cafe Hjärtat riktigt bra!

Vänliga hälsningar cafegruppen genom Malin Björn

 

Utvecklingssamtalstider HT20

Respektive mentor kommer inom någon vecka att lägga ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen för HT20. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”. Precis som vi alltid gjort.

Samtalen kommer framförallt ligga mån-ons vecka 39.

OBS! Först till kvarn gäller! Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

I dagsläget vet vi inte på vilket sätt som samtalen kommer kunna hållas så det återkommer vi med så snart vi vet. Troligen blir det digitala möten i någon form med förberedelsetid i skolan för eleverna.

Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft

Vi ber alla föräldrar och elever kontrollera sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Merkurius klasstelefon

Klasstelefonen kommer inte finnas kvar. Däremot kommer vi ha en telefon i Ladans arbetsrum. Dit kan du ringa på 08-586 313 14.

Schema

Era scheman finns nu på SchoolSoft. Detta är ett första utkast och kan komma att ändras.

Skåplås

Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Om du inte har ett eget lås så  finns det att köpa från oss för 50kr.

Värdesaker

Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner.

Nötallergi

Vi vill påminna er alla att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

Specialkost

Specialkost? Gå till hemsidan “Avtal, blanketter och informationsblad” fyll i och lämna till mentor. Detta gäller även er som önskar äta vegetarisk kost. Fylls inte dessa lappar i så får vi inte rätt kost med på utflykter.

Specialkost – blankett

Kommunikationspolicy

Vi vill påminna er alla att vi har ett kommunikationspolicy på skolan. Läs igenom den så att ni vet vad som gäller på skolan.

Kommunikationspolicy – Lemshaga

 

Kommande datum och aktiviteter:

V 34  24 aug Schemabrytande dag Trygghetsdag i Ladan (se ovan)

V 34  25 aug Schemabrytande dag Gustavsberg (se ovan)

V 37  9 sep Föräldramöte kl 18. Separat inbjudan kommer.

V 37  10-11 sep Elev foto

V 37  11 sep Lemshagaspelen

V 39  21-23 sep Utv samtal

V 44  Höstlov

 

Ha det så gott!

Annica, Patrik, Malin

En kommentar

Kommenteringen är stängd.