Merkurius veckobrev v.36

Hej Merkurius!

Nu har olika projekt börjat att rulla igång i alla ämnen och det gäller verkligen att vara med på tåget från början! Ha stenkoll på SchoolSoft dagligen, t.ex. på läxor/inlämningar, och ha koll på LPPerna. Planera och gör skolarbete i tid så kommer det att gå super bra!

VECKAN SOM VARIT

Utvecklingssamtal
Nu har de flesta av er haft era utvecklingssamtal. Ni var väl förberedda och jätteduktiga, vi är så stolta över hur väl ni höll i era egna samtal!

VEKAN SOM KOMMER

En helt vanlig skolvecka!

Klassrepresentanter
På måndagens mentorstimme kommer vi bl.a. att gå igenom de olika klassrepresentanterna. Vi ska ha elevrådsrepresentanter (4 st), kamratstödjare (4 st), skyddsombud (2 st), miljörådsrepresentanter (2 st) och ev. matrådsrepresentanter (2 st). Vi vill gärna att ni fortsätter med de olika uppdrag som ni har sedan 7an men är det så att någon av er verkligen vill släppa sitt uppdrag kan vi fråga efter nya frivilliga. Fundera på ifall ni skulle vara intresserade av något av de uppdrag ovan.

Schema
Ha koll på era schema på SchoolSoft. Det har skett lite ändringar i era schema och SchoolSoft schemat är enda stället ni kan vara säkra på att ni har senaste ändringar.

ÖVRIG VIKTIG INFO

Mobilförbud i Storgården
Det är (från och med början av läsåret) total mobilförbud i hela Storgården. Detta gäller alla elever i skolan när de är i Storgården, inklusive matsalen och NO salarna. Om ni är i Storgården får ni inte använda eller ta fram era mobiler. Gör ni det kan mobilen beslagtas av lärare.

Matavfall i matsalen
Personalen i köket försöker vara miljövänliga genom att sortera mat ifrån resterande avfall. Matavfall omvandlas till biogas men detta kan inte ske om något annat än mat hamnar i samma soppåse som maten. Därför finns det 2 separata soppåsar i matsalen, ena är markerad med Matavfall och den andra markerad med Resterande avfall.
Det är väldigt viktigt att ni kastar rätt saker i rätt soppåse, alltså endast mat i matavfallspåsen och allt annat i den andra.

SL-kort Skolskjuts
Alla elever som beviljas SL-kort som går på Lemshaga ska hämta SL-korten i kommunens kontaktcenter i Skogsbo. Vårdnadshavaren får ansöka hos kommunen som beslutar om ni har rätt att få SL-kort.
Läs mer på Värmdö Kommunens hemsida om skolskjuts och vad som gäller för att beviljas SL-kort.

Påminnelse: Uppdatera kontaktinfo på SchoolSoft
Vi ber alla föräldrar och elever kolla sina uppgifter i SchoolSoft under “Min Profil”, så att de stämmer. Se till att all kontaktinformation är ifylld. Ni ändrar själva kontaktinformationen under “Min Profil” (telefon- och mobilnummer, e-post- och hemadresser, m.m).

Påminnelse: Avtal att skriva på
Ni måste skriva på avtalen nedan!
Ni får inte använda er iPad/dator om ni inte lämnar in årets allmän datoravtal: Datoravtal-Ladan-2015-2016

Elever som har specialkost måste lämna in en ny infolapp om vad man har för kost/allergier. Detta är extremt viktigt för köket! Ni som inte har lämnat in en lapp än får lämna in den direkt till personalen i köket.
Specialkost blankett – Specialkost

Påminnelse: Skåplås
Kom ihåg att ni ska ha godkända lås på era skåp. Ni måste ha lås på era skåp då det är del av skolans iPad låneavtal. Det finns att köpa från oss för 50kr om ni behöver ett.

Påminnelse: Nötallergi
Vi vill påminna er alla ytterligare en gång att det är total nötförbud på hela skolan. Extra viktigt att ni tar detta på allvar nu då vi har mycket känsliga (luftburen!) nötallergiker i Ladan. Detta gäller även det som har spår av nötter.

VIKTIGA KOMMANDE DATUM
tisdag 20/9 – Lemshagaspelen, åk7-9
måndag 26/9 – Skolteater
onsdag 28/9 – Föräldramöte kl.18.00 i L1-L2
onsdag 5/10 – Föräldrakoordinator möte
torsdag 20/10 – Orienteringsdag i Hellasgården, åk7-9
21/10-23/10 – Gymnasiemässa (inget organiserad av skolan)
v.44 – Höstlov

Ha en super trevlig helg!

/Maggie, Ann, Henrik och Johan

 

14 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']