Merkurius veckobrev v.37

Hej alla Merkuriusar!

Bra jobbat ytterligare en vecka! Superhärligt kämpat av alla elever som sprang, hoppade, kastade och slet i friidrott hela fredagen på Lemshagaspelen! Heja er! Vi hade tyvärr ganska många elever sjuka som missade detta på grund av sjukdom men är tacksamma att vi alla hjälps åt att respektera att vi stannar hemma vid förkylning eller annan sjukdom, och ger det 48 timmar frisk för att stoppa smittspridning.

Friluftsliv

På friluftslivet förra torsdagen ladade vi dessert på stormkök av de bär vi plockade veckan innan. Detta gjorde klassen positivt och bra trots att vi var många på samma plats. Många glada tillrop, mmm-ande ljud och gott samarbete blev det. Utvärderingen säger gärna mer uteaktiviteter och godsaker men helst mindre disk! 🙂

På måndagsmorgonens samling väckte vi mentorer tanken kring en lägerskola i fjällvärlden genom att spela upp en liten sketch och bjuda på jägarsnus (russin, choklad och rostat frö-blandning). Fundera gärna hemma tillsammans: Vad vore positivt med en sådan lägerskola? Vad är utmaningarna?

 

  

 

Matte och NOTk

På matten jobbar vi med mönster, tal i olika former, bland annat potenser och formler. Vi blir glada om ni föräldrar som använder er av olika formler (i det lilla som i det stora) i era arbetsliv eller på fritiden hör av er med exempel på detta. Vardagexempel med tillämpning lyfter undervisningen och skapar förståelse för det briljanta med formler!

   

 

På NO:n fortsätter vi med biologi och gör bland annat en laborativ jämförelse mellan två olika sjöar. Vi tittar på växt- och djurliv som vi tittar på i mikroskop, lupp och försöker identifiera med flora/fauna samt temperatur, ph, färg och tecken på mänsklig påverkan. Del 2 i labben kommande torsdag. Ni som har håvar eller vattentermometrar hemma får gärna leta fram dem tills dess.

   

  

Föräldramöte

Tack till alla föräldrar som deltog i vårt digitala föräldramöte. Många kloka tankar, bra frågor och positiva tillrop kring olika saker kom fram på mötet trots att det är svårt att få känslan av delaktig närvaro via skärm. Om någon av er inte kunde närvara på grund av vår brist på erfarenhet med tekniken ber vi om ursäkt. En inspelning av mötet har skickats på epost och lagts till mötet. Hör av er om ni av någon anledning inte nås av dem. Att ha uppdaterade kontaktuppgifter på schoolsoft är också viktigt för att kommunikationen ska kunna fungera. Dels inför utvecklingssamtalen v.39 då vi behöver kunna nå varandra igen men främst för att vi behöver kunna nå er om något – peppar peppar! – skulle hända ert barn. Självklart hoppas vi på och arbetar för trygga säkra skoldagar.

 

Händer kommande veckor:

V 38 to em Sjölaboration i liten grupp

V 39  21-23 sep Utv. samtal

V 41 5/10 mån Livskunskap Merkurius grön

V 42 12/10 mån Livskunskap Merkurius röd

V 44  Höstlov

 

Med önskan om en bra kommande vecka! /Merkurius mentorslag

En kommentar

Kommenteringen är stängd.